Προφυλακιστέος κρίθηκε ο έμπορος όπλων Κ. Δαφέρμος

0
5

 

 Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Κώστας Δαφέρμος για μίζες 1,7 εκατομμυρίων στον Αντώνη Κάντα για την υπόθεση του εξοπλιστικού Κορνετ. Ο γιος του και ένα ακόμα μέλος του ΔΣ της εταιρίας αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εγγύηση 80.000 ευρω ο καθένας.

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Δαφέρμος, φαίνεται πως έγινε ο πρώτος κατηγορούμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών που παραδέχτηκε πως έδωσε μίζα στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, αλλά ισχυρίστηκε πως εκβιάστηκε.

Ειδικότερα, υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε να του δώσει χρήματα, χωρίς να θυμάται πόσα, καθώς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις τους στον γραφείο του Αντώνη Κάντα στο υπουργείο Άμυνας, τον απειλούσε πώς θα φροντίσει να καθυστερήσει η υπόθεση των Ρωσικών Κορνέτ, με αποτέλεσμα εκείνος να έχανε την αντιπροσώπευση τους, αφού θα φαινόταν ότι καθυστερούσε λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας.
Μάλιστα έχει ήδη προτείνει 5 μάρτυρες που θα καταθέσουν για να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να τόνισε πως ενέδωσε στις πιέσεις του Αντώνη Κάντα, καθώς διαθέτει -κατά τα λεγόμενά του- τα καλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ανέφερε πως εκείνη την περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αντιμετώπισε μια μεθοδευμένη δικαστική περιπέτεια στην Τουρκία την οποία θεωρούσε στημένη και για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ανώνυμες απειλές και ανηλεή πόλεμο από τους ανταγωνιστές του με αποτέλεσμα, εξαιτίας του φόβου για απαξίωση της δουλειάς του, σε θέματα εξοπλιστικών να είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here