Προφυλακίστηκε ο 77χρονος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα

0
10

 

To Συμβoύλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έκρινε προφυλακιστέο τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο, ο οποίος  προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα. Το Συμβούλιο επελήφθη μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας, που είχε διαπιστωθεί την περασμένη Παρασκευή. Υπέρ της προφυλάκισής του είχε ταχθεί η εισαγγελέας, ενώ η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ του  κατ΄οίκον περιορισμού του.

Στην απολογία του την περασμένη Παρασκευή ο ηλικιωμένος χειριστής του σκάφους είχε υποστηρίξει ότι ευθύνη για το ναυτικό δυστύχημα ευθυνόταν ο ιδιοκτήτης της λάντζας, επειδή το δικό του ταχύπλοο ερχόταν από δεξιά.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και δημοτικός σύμβουλος Αίγινας, Νεκτάριος Λεούσης, «ο 77χρονος Θρασύβουλος είχε τρέλα με τα σκάφη. Τον βαστούσαν άλλοι και με τη βοήθειά τους έμπαινε στο σκάφος και οδηγούσε. Του το είχα πει “μην το κάνεις αυτό, είναι επικίνδυνο. Έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας”. Εκείνος όμως δεν άκουγε».

Ο κ. Λεούσης βρισκόταν σε θαλαμηγό την ώρα του δυστυχήματος και έστειλε φουσκωτό να βοηθήσει.

«Τη μοιραία ημέρα ήπια καφέ το πρωί με τον Θρασύβουλο. Μου είπε ότι θα πήγαινε για μπάνιο. Την παρέα του τήν είδα. Hταν το ηλικιωμένο ζευγάρι και η 65χρονη, όπως ακριβώς έχει ειπωθεί. Δεν υπήρχαν άλλοι στο σκάφος του. Η κόρη του έλειπε, τα εγγόνια του είναι μικρά. Eχουν ειπωθεί πολλά ανακριβή πράγματα, όπως ότι δεν του έγινε αλκοτέστ και ότι δεν έγινε λήψη αποτυπωμάτων», προσθέτει.

Για τις στιγμές της τραγωδίας ο κ. Λεούσης εξηγεί στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι «όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι ο Θρασύβουλος είχε πρόβλημα δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύει κόσμος. Βρισκόμουν αγκυροβολημένος έξι μίλια μακριά».

Η θαλαμηγός στην οποία ήταν καπετάνιος ο κ. Λεούσης ανήκει σε Ελβετίδα, στενή φίλη του 77χρονου Λυκουρέζου. «Λόγω της φιλίας τους έδωσαν και το ίδιο όνομα στα δύο σκάφη τους. Τα ονόμασαν “Ντουέντε” που σημαίνει “πνεύμα του δάσους”. Το ταχύπλοο που οδηγούσε ο Θρασύβουλος ανήκει σε φίλο του που βρίσκεται στην Αγγλία, ο οποίος του το έχει παραχωρήσει προς χρήση με νόμιμη εξουσιοδότηση. Ο Θρασύβουλος ήταν με εκείνον συμμαθητές στο Κολλέγιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here