Πρόγραμμα στέγασης ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων

0
11

 

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Αναστάσιος Βρεττός, και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια που μπορεί να επεκταθεί για άλλους έξι μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής. Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά αξιοπρεπών συνθηκών και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν.

Το υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και την νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here