Προκαλεί ξανά το Charlie Hebdo- Πρωταγωνιστής ο μικρός Αϊλάν σε δύο αμφιλεγόμενα σκίτσα (EIKONEΣ)

0
4

Η εικόνα με το άψυχο κορμάκι του τρίχρονου Αϊλάν πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Charlie Hebdo, το οποίο κυκλοφορεί με δύο αμφιλεγόμενα σκίτσα, προκαλώντας οργή στα social media.

Οκτώ μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ο μικρός Αϊλάν αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεσης.

Στο ένα σκίτσο, το μικρό προσφυγόπουλο απεικονίζεται νεκρό στην παραλία και δίπλα του έχει μια πινακίδα από γνωστή αλυσίδα fast food, με τον κλόουν να του προσφέρει «δύο παιδικά γεύματα στην τιμή του ενός». Στη λεζάντα γράφει: «Τόσο κοντά στο στόχο του».

Στο δεύτερο σκίτσο, απεικονίζεται και πάλι το πνιγμένο αγοράκι έχοντας αυτή τη φορά δίπλα του τον Ιησού, ο οποίος περπατά στο νερό. Αυτή τη φορά η λεζάντα, που το συνοδεύει, σημειώνει: «Οι Χριστιανοί περπατούν επάνω στο νερό… Οι Μουσουλμάνοι όχι».

Τα δύο σκίτσα προκάλεσαν «θύελλα» αντιδράσεων με κάποιους να κάνουν λόγο για προσβολή και ρατσισμό, ενώ κάποιοι άλλοι πως απλά  αποτυπώνει τον χειρισμό της Δύσης απέναντι στην προσφυγική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here