Πρόκληση Κουρτς: Απαράδεκτη η βία των μεταναστών κατά των Σκοπιανών αστυνομικών

0
5

 

Nέα πρόκληση από τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτα τα «περιστατικά βίας» από την πλευρά των μεταναστών κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «MIA», ο Σεμπάστιαν Κουρτς είπε: «Τα περιστατικά, κατά τα οποία σημειώνεται άσκηση βίας κατά των μακεδονικών δυνάμεων ασφαλείας, είναι εντελώς απαράδεκτα.
Αντιμετωπίζουμε μία παράλογη κατάσταση, όπου οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν βία για να εισέλθουν από χώρα-μέλος της ΕΕ σε χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ. Πρέπει να αποστείλουμε σαφές μήνυμα ότι η πολιτική της ροής παράνομων μεταναστών μέσω των Δυτικών Βαλκανίων έχει λήξει» ανέφερε.

«Δεν είναι δυνατόν οι παράνομοι μετανάστες να επιλέγουν σε ποια χώρα θα ζητήσουν άσυλο. Η ΕΕ και η Αυστρία στηρίζουν την Ελλάδα στη διασφάλιση της βασικής μέριμνας για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και εμείς βοηθάμε τη Μακεδονία να προστατέψει τα σύνορά της» πρόσθεσε ο Σ. Κουρτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here