Πρόκληση Τραμπ: Έβρισε γονείς μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ

0
13

 

Εναντίον του πατέρα ενός μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ καταφέρθηκε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθώς ο άντρας τον είχε επικρίνει σφόδρα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου η Χίλαρι Κλίντον έλαβε επίσημα το χρίσμα.

Ο Κιζρ Καν, ο γιος του οποίου Χουμαγιούν ήταν λοχαγός στον στρατό ξηράς και σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ το 2004, είχε εκφωνήσει μια συγκλονιστική ομιλία προς τιμή της Χίλαρι Κλίντον καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

«Δεν έχετε θυσιάσει τίποτα, δεν έχετε χάσει κανέναν» είχε δηλώσει ο Καν απευθυνόμενος στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κι ενώ το πλήθος φώναζε ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ!».

O μεγιστάνας απάντησε χωρίς πολλές περιστροφές, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και θα προβληθεί ολόκληρη την Κυριακή.

«Ποιος το έγραψε αυτό; Οι σεναριογράφοι της Χίλαρι το έγραψαν αυτό;» διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

Κατόπιν έσπευσε να υπογραμμίζει ότι «έχει κάνει πολλές θυσίες».

Την Πέμπτη το βράδυ, σε μια ομιλία ενώπιον των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Καν, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, είχε εκφράζει την «ευγνωμοσύνη τους που βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, ως μουσουλμάνοι Αμερικανοί πατριώτες, με την αμέριστη πίστη μας στην χώρα μας».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει τον χρόνο του στο να σπιλώνει την φήμη των μουσουλμάνων. Δεν έχει καθόλου σεβασμό προς τις άλλες μειονοτικές ομάδες: τις γυναίκες, τους δικαστές κι ακόμα και τους επικεφαλής του ίδιου του του κόμματος. Του αρέσει να οικοδομεί τείχη και θέλει να μας απαγορεύσει από αυτήν την χώρα» τον κατηγόρησε ο πατέρας του στρατιώτη που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος.

«Εάν βλέπατε τη γυναίκα του, καθόταν εκεί πίσω, δεν είχε τίποτα να πει. Δεν είχε πιθανόν το δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε» απάντησε ο Τραμπ στο ABC.

Η Γαζάλα Καν, εξοργίστηκε με τα υπονοούμενα του δισεκατομμυριούχου ότι δεν μίλησε καθόλου διότι, ως μουσουλμάνα, δεν της επιτρέπεται να μιλήσει.
«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει για το Ισλάμ, είναι αδαής» έγραψε η ίδια σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι έχει κάνει πολλές θυσίες. Δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη θυσία» υπογράμμισε η γυναίκα.
Επιπλέον η γυναίκα εξήγησε γιατί επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του συζύγου της χωρίς να πάρει τον λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:
«Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ενδεχομένως δεν μου επιτρεπόταν να πω κάτι. Αυτό δεν είναι αλήθεια» σημείωσε η Καν προσθέτοντας ότι αποφάσισε να μην μιλήσει στο Συνέδριο λόγω της οδύνης και του πένθους της για την απώλεια του γιου της.

«Αυτή είναι η απάντησή μου στον Ντόναλντ Τραμπ» έγραψε η μητέρα στο άρθρο.
«Όταν εισήλθα στον χώρο του συνεδρίου, έχοντας αυτήν την μεγάλη φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ο γιος μου πίσω μου, μετά βίας κατάφερα να συγκρατηθώ» τόνισε.
«Ακόμα και το να μιλώ συνεχίζει να είναι δύσκολο για εμένα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του πατέρα του στρατιώτη, του Κιζρ Καν, ο οποίος τόνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μια «μαύρη ψυχή» και είναι «ανίκανος να νιώσει συμπόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here