Προκλητικός πρωθυπουργός Σλοβακίας: Τσίπρα, η Ελλάδα θα γίνει ένα τεράστιο hot spot

0
12

 

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο προχώρησε σε ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό, μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του.

Ειδικότερα, έδωσε συνέντευξη στην Hospodarske Noviny, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση του χρέους. Παρά το ότι τα εμφανή σημάδια συνδέονται απευθείας με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, επιβίωσαν. Αν κάποιος νομίζει ότι το ελληνικό σήριαλ τελειώνει κάνει λάθος. Η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη στην κρίση και τώρα μπορεί να σπάσει το «σβέρκο» της με το προσφυγική κρίση. Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ». Σύμφωνα με τον ίδιο, συμβαίνει ακριβώς αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Οι προκλήσεις αυτές δηλώσεις από τον Σέρβο πρωθυπουργό έρχονται τη στιγμή που το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι οι εκλογές στη Σλοβακία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here