«Πρόκληση της Παρακεταμόλης» – Μια νέα επικίνδυνη «μόδα» κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

0
17

 

Η νέα «τρέλα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγεται «Πρόκληση της Παρακεταμόλης» και καλεί έφηβους και νεαρούς να ανταγωνιστούν τους φίλους τους για το ποιος μπορεί να πάρει τη μεγαλύτερη δόση παρακεταμόλης – και να το καταγράψει με βίντεο -, χωρίς να πάθει κάτι.

Η αστυνομία και τα σχολεία έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους γονείς σχετικά με τη δυνητικά θανατηφόρα πρόκληση, η οποία φέρεται να διαδίδεται μέσω του Facebook και του Instagram.

Η λήψη υπερβολικής παρακεταμόλης μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική βλάβη, αιμορραγία και εγκεφαλική βλάβη.

Το «σήμα κινδύνου» προς τους γονείς εστάλη μετά από τη νοσηλεία ενός έφηβου, στο Εast Ayrshire της Σκωτίας, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα του συγκεκριμένου παυσίπονου.

Η αστυνομία του Coatbridge εξέδωσε ανακοίνωση στο twitter:«Ακούσαμε για την “πρόκληση παρακεταμόλης”. Μην εμπλακείτε σε αυτό. Προκαλεί ηπατική βλάβη και …θάνατο».

Ο επικεφαλής των σχολικών μονάδων του East Ayrshire, Άλαν Γουάρντ, δήλωσε στις ειδήσεις του ITV ότι αφορά νέους που « ο ένας προκαλεί τον άλλον » μέσω Instagram και Facebook για να καταναλώσουν «υπερβολικές ποσότητες» παρακεταμόλης .

«Έχουμε επικοινωνία με τους γονείς , ενθαρρύνοντάς τους να ελέγχουν τα παιδιά τους που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο Άλαν Γουάρντ.

« Καλούμε τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για τους πιθανούς κινδύνους από τη λήψη παρακεταμόλης και να τα αποθαρρύνουν να εμπλακούν σε οποιαδήποτε διαδικτυακή δραστηριότητα για την υποστήριξη αυτής της επικίνδυνης τρέλας » πρόσθεσε.

 

Πηγή: Independent

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here