Προκόπης Παυλόπουλος:Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης

0
9

 

«Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο το ποια είναι τα σύνορα το καθορίζουμε εμείς, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και η κυρίαρχη ελληνική πολιτεία και τα υπερασπίζονται οι Ένοπλες δυνάμεις, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία και την κυριαρχία μας. Εκπτώσεις σε αυτό δεν υπάρχουν«.

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνηση του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης στη Λέσχη Αξιωματικών.

«Και το απέδειξε και η χθεσινή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Σε αυτό δεν υπάρχει καμιά υποχώρηση από καμιά πολιτική δύναμη, τουλάχιστον καμιά δημοκρατική πολιτική δύναμη, και σε ό,τι αφορά την αποστολή της φύλαξης των συνόρων αυτών θέλω να τονίσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, κατά τη φύλαξη αυτή, ναι, προφυλάσσουν και υπερασπίζονται την ασφάλεια του κράτους και της Ευρώπης» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σύνορα, είναι τα σύνορα των κρατών μελών της» συνέχισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και αφού συνέστησε κάθε φορά που μιλάμε για τους πρόσφυγές να σκεφτόμαστε ότι είναι άνθρωποι, υπογράμμισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας φυλάσσουν σήμερα και τα ευρωπαϊκά σύνορα, ήτοι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα οποία είναι τα σύνορα κάθε κράτους-μέλους -άρα και τα σύνορα της Ελλάδας- όπως καθορίζονται κυριάρχως από αυτά. Με την ευκαιρία θέλω να διευκρινίσω ότι, με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, ως προς την φύλαξη των εθνικών και, επέκεινα, ευρωπαϊκών συνόρων δεν χωρούν εκπτώσεις κυριαρχίας. Μ’ άλλες λέξεις η Ελλάδα καθορίζει, επίσης κυριάρχως, και το πώς διαμορφώνεται το εν γένει καθεστώς φύλαξης των συνόρων τούτων«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here