Προμαχώνας: Διαπραγματεύσεις για την έλευση φορτηγών με φόντο χιλιόμετρα ουράς εκατέρωθεν

0
17

 

Τη δέσμευση ότι θα ανοίξουν το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για όση ώρα χρειαστεί ώστε να αποφορτιστεί η κίνηση που έχει δημιουργηθεί και στις δύο πλευρές, έδωσαν οι έλληνες αγρότες σε Βούλγαρους και Έλληνες αξιωματούχους, που βρίσκονται ήδη σε πολύωρες συζητήσεις.

Αυτά ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, Ανέστης Κεμανετζόγλου, προσθέτοντας «ήδη έφυγε αντιπροσωπεία της βουλγάρικης πλευράς, ώστε να ενημερώσει τους οδηγούς και περιμένουμε την απάντησή τους»

Υπενθυμίζεται ότι στις 13.00 έλληνες αγρότες συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία οδηγών φορτηγών και νταλίκων που είναι αποκλεισμένοι από την Κυριακή στα βουλγαρικά σύνορα. Ενώ ο διάλογος κύλησε ομαλά, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στις ώρες και έτσι ενώ οι έλληνες αγρότες είχαν ελευθερώσει το τελωνείο, η άλλη πλευρά δεν έδινε «ελευθέρας», λόγω του πλήθους που εμπόδιζε την δίοδο.

Στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκησαν κυβερνητικά στελέχη των δύο πλευρών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

Τονίζεται ότι στην πλευρά της Ελλάδας η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει τα 13 χλμ, ενώ στη βουλγάρικη πλευρά τα 30 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here