Πρόντι: Αφόρητη η πίεση σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ απο την προσφυγική κρίση

0
5

 

Την αφόρητη πίεση που δέχεται η Ελλάδα στην προσφυγική κρίση επανέλαβε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Tre.

Ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν, ερωτηθείς για το τι προβλέπει να συμβεί στην έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας και για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υπογράμμισε:

«Δεν βλέπω να υπάρχουν νέα στοιχεία. Υπάρχει όμως κάτι που είναι ανάγκη να έχουμε υπόψη: Η πίεση επί της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έγινε αφόρητη πλέον για την Ελλάδα. Δεν τα καταφέρνουν, πια, ούτε οι Έλληνες ούτε και οι κάτοικοι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε, από την Δευτέρα, ενώπιον της ροής αυτής μεταναστών που θα ψάχνουν άλλους δρόμους, ίσως και διαμέσου της Αδριατικής θάλασσας. Ελπίζω, μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση, οι Βρυξέλλες να δραστηριοποιηθούν».

Σε ότι αφορά στη Λιβύη, ο Πρόντι δήλωσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να πάρει μέρος, με κεντρικό ρόλο, μόνον σε επιχείρηση που θα έχει λάβει την έγκριση του ΟΗΕ. Διαφορετικά, είπε εκτίθεται σε τεράστιους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here