Προς 2016… Ενταύθα…

0
22
champagne bottle with fireworks and the year number 2016

 

 

 

 

Καλώς ήλθες νέο έτος!
Σε καλωσορίζω με συμπάθεια, γιατί  πριν ακόμα βιώσουμε τον ερχομό σου, σ’ έχουμε καταδικάσει οι βιαστικοί..
Σ΄ έχουμε εντάξει στη μειοψηφούσα κατηγορία εκείνων των ετών που τα κλείσαμε κατευθείαν και δίχως συλλογισμό, στο χρονοντούλαπο  της ιστορίας!
Σαν τα ανάπηρα παιδιά της Λακεδαίμονος που οι Σπαρτιάτες  έριχναν στον Καιάδα!
Δεν μας έχεις προκύψει ανάπηρο ακόμα, αλλά να γνωρίζεις πως ένας Καιάδας πάντα υπάρχει στην χώρα τούτη. Να εύχεσαι να μη σου τύχει, έτος νέο και πρωτάρικο, διότι η κάθετη πτώση σου μπορεί να αποβεί  περιπετειώδης! Πού ξέρεις; Μπορεί στον Καιάδα που θα σε ρίξουμε να υπάρχει καμιά  φλεγόμενη κρυφή χωματερή ,που την φυλλάσσουμε για τέτοιες καταστάσεις και να πάρουν φωτιά τα μπατζάκια σου!

2016 μας συναντάς με τα νεύρα «τσατάλια»! Δεν θέλω ούτε καν να σου συστηθώ!

Μεταξύ μας, μάζεψε τον Φλαμπουράρη που προωθεί Λεβέντη παντοιοτρόπως, γιατί κι εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει.

Κάνε κάτι με τον Λεβέντη που προφητεύει οικουμενικές και έχει μετατραπεί σε Νέστωρα της πολιτικής σε αυτόν εδώ τον τόπο, γιατί θα ενταχθώ στο καραβάνι με τους πρόσφυγες και άντε ψάξε μετά να βρεις εθελοντή επι της υποδοχής! Εγώ σε προειδοποίησα πάντως!

Νέο έτος μας συναντάς με  φοβικά σύνδρομα και εμμονές καταδίωξης.

Πότε θα αρθούν τα capital controls;  φωνάζει το πλήθος από  αλλαγή του χρόνου. Ενώ ο Αλέξης και οι συν αυτώ καλούν τον λαό να επιστρέψει τις καταθέσεις του!
Ο λαός όμως που το 2015 τα είδε όλα 2016 μου, τις κρύβει κάτω απο τα στρώματα τις νύχτες και στα σπίτια αλλάζουν σκοπιά μην εισβάλλουν «οι αετονύχηδες» και τον πιάσουν για άλλη μια φορά στον ύπνο!
Μας συναντάς δηλαδή με «το όπλο παρά πόδα» απέναντι σ’ εκείνους που απειλούν τα δικά μας στρέμματα γης και εν προκειμένω το δικό μας κεραμίδι !
Με φακούς και βραδινές περιπολίες στο σκοτάδι, ο καθένας μας και όλοι μαζί ορίζουμε την εθνική μας κυριαρχία.. Δεν γίνεται αλλιώς αγάπη μου, πώς να εμπιστευτώ το χάος;

2016 δεν ξέρω τι θα κάνεις!

Κοίτα να δουλέψεις πολύ προς την εξεύρεση των ενόχων του εθνικού εγκλήματος γιατί άλλα ρέστα δεν υπάρχουν  από τη σύνταξη γιαγιάς κι έχει σηκώσει μπαιράκι. Μας τέλειωσαν! Τέρμα οι τεμπελιές των προηγούμενων, τέλος και οι μπαμπεσιές!
Πάρε κασκέτο και καπαρντίνα κι εξιχνίασε την πορεία και τη λεία των δραστών. Σε προτιμώ αεικίνητο κα πολλά βαρύ, σαν τον Χάμφρεϋ Μπόγκαρτντ σε φιλμ νουάρ του 1950. Μου εκπέμπει  μια σοβαρότητα! Μην υποκύψεις στις σειρήνες και στις ξανθιές αιθέριες υπάρξεις! Το νου σου στο καθήκον! Βρες τους παρανομούντες και κυρίως φέρε πίσω τα λεφτά!
Να ξεχρεώνουμε την Βαλκουλέσκου και την παρέα της γιατί έτσι όπως καλόμαθαν στα σαλόνια, θα μας πάρουν και τα σώβρακα τα χιλιομπαλωμένα!

2016 οι σειρήνες του πολέμου ηχούν! Δεν τις ακούς;

Μπήκες στα κατεχόμενα, δεν το κατάλαβες έτος ανόητο; Τι στο καλό σε «ψάρωσε» η FRONTEX;

Με μια χούφτα λεξοτανίλ οδεύουμε προς τα καταφύγια, να κρυφτούμε από τις ριπές των σύγχρονων όπλων!
Τρελαθήκαμε οι άνθρωποι έτος μου δίσεκτο εκ γενετής! Σε αυτή την χώρα ό,τι δηλώνουν οι θεσμοί σημαίνει το ακριβώς αντίθετο! Στην αρχή έμοιαζε χαριτωμένο, έμοιαζε σαν λύση σπαζοκεφαλιάς, ένοιωθες ευφυής και στο τέλος το απόλυτο κορόιδο. Που καταλάβαινε την απάτη εις βάρος του, την αποδεχόταν κιόλας!
Πρόκειται για την  ενδελεχή ενδοσκόπηση των εσωτερικών υπαρξιακών σταθερών μας συνδυαζόμενη με το εθνικό χρέος! Τώρα εάν συμβάλεις κι εσύ στην απομείωση του, ενδεχομένως  η αριστερή κυβέρνηση με τα δεξιά αντανακλαστικά να καθιερώσει παρελάσεις προς τιμήν σου και να βάλει και γραβάτα !Οποία τιμή!  Σκέψου το κι αυτό! Δια εσέ μια ολόκληρη ημέρα αργίας! Δεν συζητώ για τα τσάμικα στην πλατεία Συντάγματος!

2016 σε ονομάσανε έτος σταθμό, πριν καλά καλά σε γνωρίσουν!
Μην ανταποκρίνεσαι στους κόλακες! Τα ίδια είπαν και στους προηγούμενους ένεκα φτωχού λεξιλογίου.

Πρόσεξε πάντως  έτος σταθμέ, την ακινησία και την ουρά στις στάσεις! Πρόσεχε το μποτιλιάρισμα από τις διαδηλώσεις και τα τρακτέρ!

Πρόσεξε, γιατί τα εξαγγελθέντα σε τούτη  την χώρα χρειάζεται λυσάρι για να τα αναλύσεις, να τα μεταφράσεις και να κάνεις και το συντακτικό. Το υποκείμενο με ιδιαίτερη χάρη  γίνεται αντικείμενο και μετά παίρνεις χαρτάκι  στην ουρά να δεις τον ψυχαναλυτή, τον εφοριακό και στο τέλος τον σωφρονιστικό υπάλληλο!

Σε αυτήν την χώρα οι εξαγγελίες  παγώνουν από  την απραξία το ρουσφέτι και την διαφθορά..

Η υποκρισία περισσεύει και η διαφθορά καταζητείται, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παραμένουν αιχμάλωτοι στο καθεστώς αυτών που διώκουν!
Έτος σταθμέ δεν ξέρω τι θα κάνεις περί τούτου.. Δεν ευελπιστώ πολλά! Σε προειδοποιώ για να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα! Ένας σταθμός θα μείνεις, ανενεργός και στα χαρτιά!

2016: Έτος λιτότητας και σφριγηλότητας !
Έτος λιτοδίαιτο ..

Στο λέω εξαρχής  πως θα χαρακτηριστείς έτος ανεπιθύμητο από την ιστορική μνήμη   εάν ενδώσεις σε πλειστηριασμούς άκριτα και σε αριστερές μπουρδολογίες με δεξιό πρόσημο που οδηγούν σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές εφαρμογές. Να είσαι έτος σαφές και ξεκάθαρο! Θέλεις ασφαλιστικό τσουρουφλιστό; Βάλε το γκριλ και ξάπλωσε πρώτο μέσα! Δώσε το καλό παράδειγμα !

Για να δούμε αντέχεις;

 2016, τέλος πάντων, ήρθες! Ούτε ο Καμίνης σε υποδέχθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο! Ακόμα να μάθει να μετρά αντίστροφα!
Το πώς θα φύγεις είναι ένα στοίχημα ζωής! Είναι το προσωπικό μας στοίχημα. Είναι του καθενός ξεχωριστά και όλων των Ελλήνων! Και δικό σου! Μην ξεχνιόμαστε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟΗΕ: Εξαιρετικά ανησυχητική η διακοπή διπλωματικών σχέσεων Σαουδικής Αραβίας – Ιράν
Επόμενο άρθροΜε 78 κάψουλες ηρωίνης στο στομάχι συνελήφθη Νιγηριανός στο Βενιζέλος
Η Τζένη Σουκαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και δημοσιογραφεί από το 1988.Είναι πτυχιούχος της σχολής «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επικοινωνίας και τηλεόρασης στο ΒΒC και στην RAI.Ξεκίνησε από την ΕΡΑ2 ως ρεπόρτερ στην εκπομπή της Πέλης Κεφαλά το 1988 .Απο το 1991 ζει στην Κόρινθο και δημοσιογραφεί στα Περιφερειακά ΜΜΕ της Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει Υπεύθυνη Ενημέρωσης της Περιφερειακής Τηλεόρασης SUPERTV (2003-20010) ενώ παράλληλα υπήρξε η βασική παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και παρουσιάστρια εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής. Σήμερα βρίσκεται στον ΗΛΕΚΤΡΑTV Πελοποννήσου ,ως Υπεύθυνη Προγράμματος και Ενημέρωσης ,κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων καθώς επίσης και παρουσιάστρια εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής. Δημοσιογραφεί και μέσα από τα ερτζιανά με καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές πολιτικού περιεχομένου από το 1991 εως και σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κορινθίας ΗΛΕΚΤΡΑfm , JUST FM , FI και Πρωτο Κανάλι. Στον έντυπο τύπο έχει συνεργαστεί με την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ , αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος της καθημερινής εφημερίδας Πελοποννήσου «ΣΗΜΕΡΑ»(2008-2010),Υπεύθυνη Ύλης της Εφημερίδας «Μοριάς» και βασική αρθρογράφος της Κορινθιακής εφημερίδας «Πρωινή». Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά .Το χρονογράφημα είναι η μεγάλη της αγάπη και η διέξοδος αυτοέκφρασής της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here