Προς «πάγωμα» η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

0
4

Λύση για το «πάγωμα» της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια αναζητούν οι ιθύνοντες μετά τον σάλο των αντιδράσεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών σχολείων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και χιλιάδων γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.

Ενδεικτικό είναι ότι έχουν ξεπεράσει τις 100.000 οι υπογραφές πολιτών κατά του ΦΠΑ, ο οποίος θα εκτινάξει τα δίδακτρα στα ύψη.

Την ίδια στιγμή, χθες η Κομισιόν σε ερώτηση της Ν.Δ. απάντησε ότι η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ, στην εκπαίδευση αντίκειται στην κοινοτική οδηγία.

Μετά και την απάντηση της Κομισιόν, ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης κάλεσε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να αποφασίσει το «πάγωμα» της απόφασης.

Την επανεξέτασή της ζήτησαν χθες και οι βουλευτές του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και Γιώργος Μαυρωτάς, αναφέροντας ότι «η επιβολή ΦΠΑ θα έχει αντίθετα δημοσιονομικά αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λόγω των αρνητικών επιπτώσεών της στον κλάδο της εκπαίδευσης».

Κατά της επιβολής ΦΠΑ ετάχθη και η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Οδηγούνται σε αιφνίδια αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος χιλιάδες μαθητές. Οδηγούνται στην ανεργία εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here