Πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι της Χίου- Αρνούνται να μεταφερθούν σε δομές

0
12

 

Δεύτερη νύχτα στο λιμάνι της Χίου περνάνε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο και να μεταφερθούν στις υπάρχουσες δομές του νησιού.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, περίπου στις 7 το απόγευμα με μια μικρή διαδήλωση, στην οποία κυριαρχούσε η παρουσία των μικρών παιδιών, ζητούσαν να μη μεταφερθούν στην Τουρκία και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

Η διαδήλωση με τρόπο ειρηνικό πάνω στην αποβάθρα, με αυτοσχέδια πλακάτ και πανό, κράτησε περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να ετοιμάζονται για το πώς θα περάσουν την νύκτα τους.

Αρκετοί κατευθύνθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας και στην μεγάλη σκηνή δίπλα από το λιμεναρχείο της Χίου, ενώ φαίνεται ότι κάποιος αριθμός τους έχει επιστρέψει στο hot spot της ΒΙΑΛ, με αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου να καταμετρώνται στην ΒΙΑΛ περί τα 1100 άτομα, όσα δηλαδή είναι και η δυναμικότητα του κέντρου.

Στην περιοχή του λιμεναρχείου Χίου «στρατοπέδευσε» περίπου στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου μια διμοιρία των ΜΑΤ, για προληπτικούς λόγους, όπως επισημαίνεται από αστυνομικές πηγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here