Οι «πρόσφυγες» της ελληνικής ασφάλτου

Οι εκλογές και οι πρόσφυγες είναι, αναμφίβολα, τα μεγάλα θέματα των ημερών.
Αλλά η 20ή Σεπτέμβρη, η μέρα των εκλογών, θα ’ρθει και θα περάσει.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους πρόσφυγες. Κακήν κακώς θα περάσουν κι αυτοί από τη χώρα μας διωγμένοι από τους πολέμους που προκάλεσε η Δύση στη δική τους χώρα, θα πάρουν τα «χαρτιά» τους και θα τους «καταπιεί» η κεντρική και η βόρεια Ευρώπη, αυτές που μέχρι τώρα τους πλήρωναν με ημερομίσθια-τσιγαρόχαρτα απασχολώντας τους σε «φασόν» εργασίες των μεγάλων επιχειρήσεών τους.
Κάποιοι «πρόσφυγες», όμως, δικά μας παιδιά, θα μείνουν στον τόπο μας.
Είναι τα Ελληνόπουλα, που είχαν τη μεγάλη τύχη να μη βλέπουν σήμερα «τα ραδίκια ανάποδα» μετά από φοβερά τροχαία συμβάντα.

Είναι οι «πρόσφυγες» της ελληνικής ασφάλτου που είχα την ευκαιρία να συναντήσω ορισμένους τον Αύγουστο στα θαυματουργά λουτροθεραπευτήρια της Ικαρίας.
Άνδρες νέοι, 30άρηδες, 35άρηδες, 40άρηδες με συντρόφευαν κάθε μέρα στα Θέρμα του Αγίου Κηρύκου στο «χαμάμ» και στις πισίνες με τα ιαματικά νερά.
Τους έβλεπα και αναρωτιόμουν:
«Μα, τι συμβαίνει; Τόσο νέοι άνθρωποι στα ιαματικά! Τι συμβαίνει; Εδώ που θα έπρεπε να στενάζουν τα χούφταλα, να στενάζουν παλικάρια!!! Από τι πάσχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι»;
Άρχισα να τους ρωτάω.
Έναν-ένα.
Κι εκείνοι μου εξομολογούνταν ότι ήταν οι περισσότεροι θύματα τροχαίων ατυχημάτων με πολλές μετατραυματικές ταλαιπωρίες!
Το βλέμμα τους έμοιαζε με εκείνο των προσφύγων της Συρίας και των μεταναστών της «αραβικής άνοιξης», που ψάχνουν να βρουν μια μικρή, μια τόση δα γωνιά στην Ευρώπη για να ακουμπήσουν τον εθνικό και κοινωνικό πόνο τους…
Έτσι ψάχνουν και οι «πρόσφυγες» της ελληνικής ασφάλτου να βρουν μια γωνίτσα στα λουτροθεραπευτήρια της Ικαρίας για να ακουμπήσουν το σωματικό πόνο και την ελπίδα τους ότι αυτός ο χειμώνας θα τους χαμογελάσει.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*