Προσφυγή από τους Χιώτες στο ΣτΕ για το hot spot

0
3

 

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας και λειτουργίας του hot spot της ΒΙΑΛ κατέθεσαν φορείς και κάτοικοι της Χίου, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8.1.2016 υπουργική απόφαση, που προβλέπει την δημιουργία του hot spot στη Χίο.

Στην προσφυγή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισημαίνουν ότι από το Ηot Spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ, στην περιοχή Χαλκείου της Χίου, έχουν υποστεί τεράστια οικονομική, αλλά και προσωπική ζημιά, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα της Χίου ως τουριστικού προορισμού, έχει πληγεί σε υπερθετικό βαθμό, όχι μόνο λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και των συνεχών αρνητικών δημοσιευμάτων των διεθνών και εγχωρίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικών και έντυπων), για τις απάνθρωπες, κυριολεκτικά, συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Hot Spot του νησιού.

Ακόμη αναφέρουν, ότι απειλείται η υγεία και η ασφάλεια, τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους, καθώς είναι συχνά τα εκτεταμένα επεισόδια, ενώ βρίσκουν καταφύγιο και εγκληματικά στοιχεία, απειλώντας έτσι τον τουρισμό, αλλά και την ίδια τη ζωή τους και την περιουσία τους.

Οι εννέα φορείς οι οποίοι έχουν προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας είναι: Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Χίου, Σύλλογος Εργοληπτών Χίου, Σύλλογος Ξενοδόχων Χίου, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Χίου, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Χίου, Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου, Σύλλογος Καρφά «Οι φίλοι του Καρφά», Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Χίου και Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Φρουρίου.

Την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν, επίσης, πέντε επιχειρήσεις της Χίου και 96 κάτοικοι από την πόλη και από διάφορα χωριά του νησιού.

Από τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στον astraparis.gr, οι προσπάθειες να εξασφαλισθεί η υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Χίου, έπεσαν στο κενό, αφού το διοικητικό συμβούλιο δεν έλαβε θετική απόφαση.

Το θέμα είχε τεθεί και στη διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Χίου, η οποία ούτε καν το συζήτησε, αφού δεν υπήρχε συγκεκριμένη επιστολή – αίτημα από κάποιον φορέα και επικρατούσε μια σύγχυση για το ποιος κινεί την όλη υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here