Προσφυγικό καταυλισμό στα σύνορά της με Ελβετία σχεδιάζει η Ιταλία

0
7

 

Τη δημιουργία καταυλισμού στα σύνορα με την Ελβετία, για την προσωρινή φιλοξενία περίπου 300 μεταναστών, σχεδιάζουν οι ιταλικές αρχές.

Από τα μέσα του Ιουλίου, οι ελβετικές αρχές άρχισαν να επιβάλουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου στα σημεία διέλευσης των συνόρων, ειδικά για τους μετανάστες που φθάνουν σιδηροδρομικώς από το Κόμο. Έκτοτε, οι ελβετικές αρχές δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα στα δύο τρίτα εκ των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελβετία.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σε χώρο στάθμευσης ο οποίος ανήκει στον δήμο του Κόμο, θα εγκατασταθούν 50 κατοικίες, ντους, τουαλέτες και μια μικρή κλινική, ώστε να φιλοξενηθούν προσωρινά περίπου 300 άνθρωποι, ανέφερε ο νομάρχης Μπρούνο Κόρντα.

Στους μετανάστες αυτούς θα προσφέρεται παράλληλα νομική αρωγή μέσα στον καταυλισμό για να εξοικειωθούν με τη διαδικασία ασύλου της Ιταλίας, διευκρίνισε ο κ. Κόρντα. Βάσει του κοινοτικού δικαίου, οι μετανάστες πρέπει να υποβάλουν αίτηση να τους χορηγηθεί άσυλο στην Ιταλία, όπου έφθασαν με πλεούμενα από τη βόρεια Αφρική, διότι αυτή είναι η χώρα πρώτης υποδοχής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here