Πρόστιμο 3.000 της Δούρου στο Μέγαρο Μουσικής

0
7

 

Πρόστιμο 3000 ευρώ για υπέρβαση της επιτρεπόμενης ηχοστάθμης στις συναυλίες που έγιναν στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής επέβαλε η περιφέρεια Αττικής μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση των διατάξεων του νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος, στις διατάξεις του οποίου περιλαμβάνεται και η ηχορύπανση. Πρόκειται για τις υπαίθριες συναυλίες που έγιναν στον λεγόμενο και «Κήπο του Μεγάρου» στις 2, 4 και 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Αν και το Μέγαρο είχε πάρει άδεια από τον Δήμο Αθηναίων, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, κυρίως της οδού Δεινοκράτους, η έρευνα έδειξε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι χώρος πρασίνου κοινόχρηστος και όχι χώρος ψυχαγωγίας όπως ισχυρίζεται το Μέγαρο Μουσικής.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν μετρήσεις ηχοστάθμης σε τρεις συναυλίες μέσα στον Σεπτέμβρη και διαπίστωσαν υπέρβαση του ορίου των 50db που επιτρέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να προσβάλει μέσα σε 15 ημέρες την πράξη επιβολής του προστίμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Η διοίκηση έχει την αρμοδιότητα να κρίνει αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις να ακυρωθεί η απόφαση της Περιφέρειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here