Προσωπική επίθεση Spiegel στον Γιούνκερ

0
9
Jean-Claude Juncker

 

Πυρά δέχεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το γερμανικό περιοδικό Spiegel και αφορμή ήταν κυρίως η συμμετοχή του στο Διεθνές Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης όπου συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μάλιστα η χειραψία των δύο ανδρών μπροστά από τη σημαία της ΕΕ, είναι κίνηση που σχολιάστηκε καυστικά από το γερμανικό περιοδικό που ανεβάζει στα ύψη την κόντρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον οποίο δεν διστάζει να χαρακτηρίσει… πότη και μανιώδη καπνιστή!

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ο Γιούνκερ τίθεται στο στόχαστρο εξαιτίας των ηγετικών του πρακτικών ενώ αξιωματικοί στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες δεν έχουν άλλη υπομονή απέναντί του ενώ Ευρωπαίοι νομικοί αμφισβητούν κάποιες από τις μεθόδους τους, αναφέρει το Spiegel.

Μεταξύ της κριτικής των πολιτικών του αποφάσεων και μεθοδεύσεων το Spiegel δεν σταματά και την προσωπική επίθεση γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ο Γιούνκερ δεν είχε καμία εμπειρία αφού στο Λουξεμβούργο, ηγείτο ενός υπουργείου-κράτους με μόνο μερικές δεκάδες υπαλλήλους και τώρα ηγείται μιας μηχανής 30.000 ατόμων, που ισοδυναμεί με το 6 τοις εκατό του πληθυσμού του Λουξεμβούργου.

Το στυλ ηγεσίας του Γιούνκερ θυμίζει όλο και πιο πολύ τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν. Δεν είχε τη φήμη ότι ενδιαφέρονταν υπερβολικά για τις λεπτομέρειες. Ο Γιούνκερ φαίνεται επίσης ότι δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της υγείας του και δεν περνά ούτε ένα λεπτό χωρίς να ανάψει κι άλλο τσιγάρο. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico έγραψε πρόσφατα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ από τον ίδιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here