Πρόταση 10 σημείων για το προσφυγικό από τον Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

O επικεφαλής του Ποταμιού κατέθεσε στον ΠτΔ πρόταση συνολικά δέκα σημείων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

«Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δυο εικόνες. Η μία είναι η εικόνα των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο και η άλλη ο φόβος να εγκλωβιστούν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, επισήμανε, όμως, «ότι δεν είμαστε εδώ για τα λάθη, έχουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις», ενώ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Και επειδή ξέρω το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα και την επιρροή σας και στους ευρωπαϊκούς κύκλους, ήρθα να σας πω την πρότασή μας δέκα σημείων. Είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής, αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα, που μπορεί να γίνει και θετική που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για τη χώρα, εάν δουλέψουμε σωστά».

«Είναι γνωστό, αποτελεί κοινό τόπο, ότι πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επέκταση πάνω από τον τόπο μας πλανώνται, επιτρέψτε μου την αναφορά αυτή, δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά. Το οικονομικό, γιατί η κρίση βαθαίνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως το προσφυγικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Και τα δύο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για τον τόπο μας και ιδίως το προσφυγικό υπό τη σημερινή συγκυρία και είναι εξαιρετικά άδικο να υφίσταται η Ελλάδα και ο λαός της, με τόσες θυσίες που έχει κάνει, κριτική, ευτυχώς από ορισμένους μεμονωμένους εταίρους. Ευτυχώς και πάλι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού, το τονίζω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here