Πρόταση για μεγάλη εθνική συνεννόηση από τον Σαμαρά

0
7
Greek Prime Minister Antonis Samaras gives a press conference at the European Parliament in Strasbourg, eastern France, on January 15, 2014 to present the program of activities of the Greece EU presidency for the next six month. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN

«Αδιαπραγμάτευτη χαρακτηρίζει ‘την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ’, με άρθρο του στην εφημερίδα ‘Καθημερινή της Κυριακής’, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς.

«Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα σήμαινε ανυπολόγιστη καταστροφή. Θα χάναμε τώρα πολλαπλάσια από όσα έχασε η χώρα από την αρχή της κρίσης. Και θα τα χάναμε μέσα σε λίγες εβδομάδας, όχι σε έξι χρόνια. Καμιά κοινωνία δε μπορεί να το αντέξει αυτό. Και καμιά δημοκρατία…» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο άρθρο ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγή πολιτικής».

«Μπορούμε ακόμη να ανατρέψουμε αυτό το αδιέξοδο, δίνοντας ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, προωθώντας ακόμη ταχύτερα αποκρατικοποιήσεις και επιλέγοντας ξεκάθαρα τον περιορισμό του μεγάλου κράτους αντί για νέους φόρους».

Ο κ. Σαμαράς προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «τη μεγάλη εθνική συνεννόηση, ως μια τελευταία ευκαιρία για να απαλλαγεί από τα “βαρίδια” και τις ιδεοληψίες του». «Η πρόταση αυτή, ισχύει και γι’ όλους τους άλλους (…) Όταν η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ, δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό να ολιγωρούν ή να διστάζουν».

Παράλληλα, επιτίθεται στην κυβέρνηση και την κατηγορεί ότι ενώ «παρέλαβε τη χώρα σε πλεονάσματα και ανάκαμψη, έχασε πολύτιμο χρόνο, βούλιαξε την οικονομία πάλι σε ελλείμματα και ύφεση και δεν μπορεί να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών».

«Κατάφερε να απομονώσει την Ελλάδα από παντού, πυρπολώντας τον κόσμο όλο με δηλώσεις εξωφρενικές. Και τώρα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό δίλημμα: Μια πολύ κακή συμφωνία ή μια ολέθρια χρεοκοπία, με ή χωρίς έξοδο από το ευρώ».
Πηγή φωτογραφίας: FREDERICK FLORIN

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here