Προτεραιότητα του ΤΑΙΠΕΔ να κλείσει η συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια

0
9

H υπογραφή της συμφωνίας για 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport μέσα στο Δεκέμβριο είναι η πρώτη προτεραιότητα του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς θα στείλει ένα μήνυμα στος επενδυτές πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις, δήλωσε στους «Financial Times» ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Η συμφωνία, ύψους περίπου 1,2 δισεκ. ευρώ, «θα είναι ένα σινιάλο πως η Ελλάδα τώρα είναι μια σταθερή χώρα, πως ένας μεγάλος γερμανός επενδυτής δεν διστάζει να κάνε μια τόσο μεγάλη δέσμευση εδώ», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Το παράδειγμα που έχουμε από άλλες πρόσφατες επενδύσεις τις Fraport είναι πως η κίνηση θα εκτοξευθεί αμέσως», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, για τα παραδείγματα δυο βουλγαρικών αεροδρομίων, όπου ο όγκος επιβατών διπλασιάστηκε αφότου περιήλθαν στον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος πριν λίγες ημέρες ότι στόχος είναι η παραχώρηση των αεροδρομίων πριν την ερχόμενη θερινή περίοδο.

Μετά τα αεροδρόμια, θα δρομολογηθεί και η ολοκλήρωση μιας σειράς σημαντικών διαγωνισμών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι αποκρατικοποιήσεις των δυο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με στόχο την αναβάθμιση της Ελλάδας ως διαμετακομιστικό κόμβο για το εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Τέλος, αναφορικά με τον ΟΛΠ, όπου οι τελικές προσφορές για το 51% του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να κατατεθούν έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί «γρήγορα» η αγοραπωλησία ώστε ο νέος επενδυτής να αναλάβει στις αρχές του ερχόμενου έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here