Πρωτοφανές: Η πρόεδρος της Βουλής επιπλήττει αξιωματικό της ΕΛΑΣ

1
24

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έγινε έξω από τη Βουλή, όταν η πρόεδρος του Σώματος επέπληξε δημοσίως τον αστυνομικό διευθυντή επειδή είχε κλείσει το δρόμο σε περίπου 2,000 διαδηλωτές.

«Η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή. Να μου δώσεις αναφορά και εξηγήσεις: Γιατί έχετε κλείσει την πρόσβαση της Βουλής; Δεν είναι αυτή εικόνα Βουλής σε μια Δημοκρατία. Θα ήθελα να έχω εγγράφως μια πλήρη εικόνα», είπε στον εμβρόντητο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι εκτελούσε εντολές των προισταμένων του από το κέντρο επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών διαβεβαίωνε ότι δεν ήθελαν να πάνε στη Βουλή, αλλά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και παρόλα αυτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον καλούσε να καταθέσει στη Βουλή το ψήφισμά τους -για να ακούσει από το στόμα του, τελικά, ότι δεν είχε ψήφισμα να καταθέσει…

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απάντησε στην πρόεδρο της Βουλής: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θαύμασα την ηρεμία του ταξίαρχου μπροστά στο SHOW με τις απρέπειες.

    Ημουν παρών κάποτε στο αεροδρόμιο των βρυξελλών όταν ένας βαρύγδουπος Ελληνας πολιτικός ζήτησε απρεπώς το λόγο απο τον αρμόδιο αστυνομικό του αεροδρομίου.
    Σε χρόνο ΜΗΔΕΝ ο πολιτικός βρέθηκε με χειροπέδες και δυο περιπολικά μπουζούριασαν αυτόν και τις δυο ντουλάπες συνοδεία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here