Βρετανία: Προβάδισμα στο «Brexit» δίνει νέα δημοσκόπηση

Πιο κοντά στην έξοδο από την Ε.Ε. φέρνει τη Βρετανία νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι Βρετανοί πολίτες θα ψήφιζαν υπέρ του «Brexit».

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 43% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, το 40% υπέρ της παραμονής και το 17% παραμένει αναποφάσιστο.

Η πιθανότητα μίας άνευ προηγουμένου αποχώρησης εγείρει σοβαρή ανησυχία από την πλευρά των Βρετανών επιχειρηματιών και επενδυτών, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές, από τη συμμετοχή στην ΕΕ. Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ των Financial Times που επικαλείται το CNBC, άτομα από το περιβάλλον του Ντέιβιντ Κάμερον, έχουν προειδοποιήσει τις εταιρίες να μείνουν μακριά από την εκστρατεία, ενόψει του δημοψηφίσματος στα τέλη του 2017.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών  Τζορτζ Όσμπορν κάνουν προσπάθειες ώστε να επαναδιαπραγματευτούν με τους Ευρωπαίους εταίρους, τους όρους συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Σε όλη την Ευρώπη αναγνωρίζεται ότι η ΕΕ δε λειτουργεί τόσο καλά όσο θα θέλαμε να λειτουργεί για όλα τα κράτη μέλη. Υπάρχει μια διαδεδομένη αναγνώριση ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε μια διαρκή, σταθερή σχέση ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ και εκείνους που είναι έξω από την ευρωζώνη», τόνισε ο Τζορτζ Όσμπορν μιλώντας στο CNBC, τονίζοντας πως υπάρχει «αρκετή προθυμία» για συζήτηση με το Ηνωμένο Βασίλειο προς όφελος όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code