Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις

0
5

 

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις, δύο ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

Τρεις μονάδες προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει η έρευνα της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ProRata.

Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ (59%) ενώ της ΝΔ είναι στο 83%. Η προέλευση των αναποφάσιστων, ως προς την ψήφο του Ιανουαρίου, είναι κατά κύριο λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ (34%) και δευτερευόντως από την «Αποχή/άκυρο/λευκό» (17%) και από τα «Υπόλοιπα κόμματα» (16%).

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 27,5%, η Ν.Δ 24,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Ένωση Κεντρώων 3,5%, Λαϊκή Ενότητα 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, «Άλλο» 2%, «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 14%, Άκυρο/Λευκό 2%, Αποχή 13%.

prorata

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 6% προς την Ν.Δ, 4% προς τη Λαϊκή Ενότητα και 19% προς το «Δ.Ξ/Δ.Α». Από τη Ν.Δ είναι 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 2% προς τη Λαϊκή Ενότητα και 10% προς το «Δ.Ξ/Δ.Α».

Οι αναποφάσιστοι είχαν ψηφίσει στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου: 50% ΟΧΙ, 28% ΝΑΙ, 16% «Δ.Ξ/Δ.Α», 6% Άκυρο/Λευκό/Αποχή.

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο σάς έπεισε στο τελευταίο ντιμπέιτ;», οι συμμετέχοντες απαντούν: 46% Κανένας, 29% Τσίπρας, 23% Μεϊμαράκης και 2% «Δ.Ξ/Δ.Α».

Στο μεταξύ προβάδισμα 1,1% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει και η τελευταία δημοσκόπηση της Marc για τoν ALPHA.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,2% και η Νέα Δημοκρατία 25,1%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,7%, Ποτάμι με 4,9%, ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,8% και Ένωση Κεντρώων με 3,3%. Εκτός βουλής φαίνεται να μένουν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%.

prothesi-marc

Στην Εκτίμηση Ψήφου, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 30,4%.

ektimisi-marc

Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης για το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές της το 54,2% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά, ενώ το 23,3% θεωρεί ότι θα κερδίσει η ΝΔ με μικρή διαφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here