Πρώτη σύλληψη για τις επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην Κολονία

0
5

 

 

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο έναν Αλγερινό που έχει αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία και θεωρείται ύποπτος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη για τα επεισόδια που προκάλεσαν σάλο σε όλη τη χώρα.

Ο άνδρας αυτός, που είναι ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη σε έναν ξενώνα προσφύγων στο Κέρπεν, κοντά στην Κολονία, μαζί με έναν συμπατριώτη του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο «είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια μιας ομαδικής σεξουαλικής επίθεσης» το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ανέφερε η αστυνομία.

Στο δωμάτιο των δύο συλληφθέντων βρέθηκε άλλο ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο. Και οι δύο άνδρες έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Το Σάββατο η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες και στο Ντίσελντορφ, σε μια συνοικία της πόλης όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες, κυρίως από χώρες της Βόρειας Αφρικής. Η επιχείρηση αυτή είχε σχεδιαστεί πριν από τα επεισόδια της Κολονίας, εξήγησε ένας αξιωματικός, ο Φρανκ Κουμπίτσκι, ωστόσο «ελπίζαμε να βρούμε στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα» για τις επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς, συμπλήρωσε.

Συνολικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα 766 καταγγελίες, οι 497 από τις οποίες αφορούν σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναικών. Η αστυνομία αποδίδει την ευθύνη σε νεαρούς «βορειοαφρικανικής ή αραβικής καταγωγής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here