Πρώτη τη Μαρίν Λεπέν σε έξι περιφέρειες δίνουν τα exit polls

0
5

 

Προβάδισμα για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν σε έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας δίνουν τα πρώτα exit polls για τον πρώτο γύρο των γαλλικών περιφερειακών εκλογών, σύμφωνα με exit poll του τηλεοπτικού δικτύου France 2.
Οι επαναληπτικές εκλογές για τα δύο πρώτα κόμματα σε κάθε περιφέρεια θα διεξαχθούν στις 13 Δεκεμβρίου.

Σε εθνικό επίπεδο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσοστό του Εθνικού Μετώπου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 27.2 – 30.8%, δίνοντάς του την πρώτη θέση. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ η γαλλική ακροδεξιά.

Τα exit polls δίνουν δεύτερους του Ρεπουμπλικάνους του Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό περίπου 27%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 22,7%.

Η Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στην βόρεια και τη νοτιο-ανατολική Γαλλία, σύμφωνα με τα exit polls.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου έκανε λόγο για «εξαιρετικό» εκλογικό αποτέλεσμα, στις πρώτες της δηλώσεις. «Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα», είπε η Λεπέν, λίγη ώρα αφού δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here