Πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας στη Φλόριντα

0
11

 

Πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας που συνδέεται με τον Ζίκα εντοπίστηκε στη Φλόριντα και φορά ένα βρέφος που γεννήθηκε στην Πολιτεία αυτή από μια μητέρα η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό Ζίκα ενώ βρισκόταν εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Ο ιός Ζίκα έχει συνδεθεί με τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν τα βρέφη και τα έμβρυα οκτώ γυναικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Όλες οι γυναίκες προσβλήθηκαν από τον Ζίκα κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους σε άλλες χώρες, όπου ενδημεί ο ιός.

Οι τέσσερις από αυτές γέννησαν μωρά που παρουσίαζαν διάφορα νευρολογικά προβλήματα ενώ οι υπόλοιπες απέβαλαν. Σύμφωνα με τα CDC, άλλη μία γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον Ζίκα απέβαλε επίσης στο Πουέρτο Ρίκο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιος ασθενής που να προσβλήθηκε από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος όμως οι Αρχές φοβούνται ότι λόγω της άφιξης του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών είναι πιθανό να αναφερθούν κρούσματα, ιδίως στις Πολιτείες του νότου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here