Ψήφισαν τον Τσίπρα και τους βγήκε… Τατσόπουλος!

Το κίνητρο ακόμα και αυτών που πηγαίνουν να κρεμαστούν, είναι η ευτυχία, είχε πει ο Ρεμπώ. Η επιδίωξη της ευτυχίας είναι η κινητήριος δύναμη των ανθρώπινων ενεργειών και των κοινωνιών, ακόμα και όταν οι πράξεις τους είναι ασύμμετρες. Η λύτρωση, ως τελική κατάληξη, για Χριστιανούς και Κομμουνιστές, μπορεί να προέλθει μόνο με την καταβολή ποσότητας αίματος…

Η συμμετρία της παγκοσμιοποιήσεως επανεγγράφεται από ορισμένους μεγάλους παίκτες διά της ασυμμετρίας, όπως δείχνουν όλες οι πολιτικές εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουάσιγκτον. Ο έντιμος συμβιβασμός, που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με την τρόικα, συνιστά επανασυμμετροποίηση της Ελλάδος σε αμοιβαίες συχνότητες εκπομπής πολιτικών, με τους δανειστές και το παγκόσμιο σύστημα.
Ο έντιμος συμβιβασμός, όπως και αν αυτός προέλθει, όποια κι αν είναι η επικοινωνιακή του διαχείριση, θα δείχνει την ασυνέπεια του ΣΥ,ΡΙΖ.Α., ως προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ο εφιάλτης της αριστεράς της Αριστεράς και των εν γένει αλύτρωτων όλων των τάξεων, αρχίζει και λαμβάνει σάρκα, οστά και ονοματεπώνυμο!!! Αλέξης Τσίπρας!!!
Ο «λυτρωτής» αρχίζει και απομαγεύεται και παίρνει το πρόσωπο του Πέτρου Τατσόπουλου. Η συμμετροποίηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές θα οδηγήσει το εκλογικό σώμα στο συμπέρασμα, ότι ο πρωθυπουργός και ο πρώην βουλευτής του, Πέτρος Τατσόπουλος, ως πολιτικό πράττειν και ως κοσμοθέαση, είναι ένα και το αυτό. Μόνο, που στην περίπτωση του Τσίπρα, αυτό το πράττειν έχει και θεσμική αίγλη. Όχι ότι αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εποχή μας, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος Μουμπάρακ είχε θεσμική αίγλη, μέχρι που πήρε φωτιά η Πλατεία Ταχρίρ. Πλατείες Ταχρίρ υπήρξαν πολλές ανά τους αιώνες και σίγουρα θα υπάρξουν και στους επόμενους.
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ή να μη τον ενδιαφέρουν καθόλου, ως επαγγελματία καριερίστα της πολιτικής, οι δομικές παθογένειες του συστήματος και εξαντλεί την πολιτική του σε πυροτεχνήματα.
Το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την προλεταριακή Σαρία, είναι ο υπαρκτός Φουρθιωτισμός του ελληνικού πολιτικο-κοινωνικού συστήματος και αυτός είναι που θεμελιώνει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό. Μπορεί να μανατζάρεις με άψογο επαγγελματισμό μία όμορφη κοπέλα και να την οδηγείς στα στούντιο του Σειρηνάκη, ώστε όλοι να έχουν το νόμιμο οικονομικό όφελος, όμως, αυτό ως ηθική πράξη, είναι υπό την κρίση του καθενός.
Αμφιβάλουμε πολύ, εάν συναινεί η κοινωνία, στο να θέλει  τα παιδιά τους να έχουν τέτοια επαγγελματική καταξίωση. Έτσι λοιπόν, δεν μπορεί να οδηγεί τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας στα «στούντιο» του Eurogroup υπό την επίβλεψη του Σόιμπλε, ακόμα και αν έχει μετρήσιμη οικονομική επιτυχία. Δεν έχει τέτοια εντολή από το εκλογικό σώμα και δεν εκλέχθηκε για να έχει τέτοια προοπτική η χώρα. Εάν ήταν ζήτημα μάνατζερ, τότε μην έχετε αμφιβολία, κύριοι της κυβέρνησης, ότι θα προτιμούσε ο κόσμος τους αστούς της Δεξιάς για να του κάνουν τη δουλειά!
Η Γιουγκοσλαβοποίηση της κοινωνίας είναι μη αναστρέψιμο  γεγονός και ο Τσίπρας θα πρέπει να διαλέξει, εάν θα είναι μάνατζερ ή αριστερός!!! Ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα θα λύσουν τα υπαρξιακά του προβλήματα και δεν θα χρεωθούν οι πολίτες πράγματα που δεν γνωρίζουν σε βάθος!!! Εάν δεν ξέρει ποιον εαυτό θέλει να έχει, να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του!!!
Ο πρωθυπουργός, παρ’ όλο που πιπιλάει ασταμάτητα την καραμέλα της γεωπολιτικής για να καλύψει την διαπραγματευτική του ανικανότητα, φαίνεται, ότι είτε αγνοεί είτε λέει ψέματα για το πως μία χώρα μπορεί να μετέχει του γεωπολιτικού παιγνίου. Στη γεωπολιτική δεν αρκεί να χαράζεις μόνο την ΑΟΖ και να σκάβεις χαντάκια για σωλήνες αερίου. Η γεωπολιτική, πρωτίστως, αφορά στις εσωτερικές κοινωνικές δυναμικές και στοχεύσεις ενός λαού, σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η Ελλάς, ως γεωπολιτικός παίκτης στον κόσμο και την περιοχή μας, διά των ενδοκοινωνικών της συνεργιών και ενεργών προτύπων, έστω και σε σημειολογικό επίπεδο;
Αυτοί, που εντός και εκτός Ελλάδος νανουρίζουν τον Τσίπρα με τη θαλπωρή του ευρωπαϊκού οικογενειακού ιδεώδους, κάνουν ένα φρικτό λάθος στους υπολογισμούς τους. Το παγκόσμιο σύστημα που προωθούν οι μεγάλοι παίκτες μέσω του νεο-βεστφαλιανισμού, έχει μόνο ένα πεπρωμένο. Να παράξει ήρωες!!! Επιστρέφουμε στο πρότυπο της ηρωικής διακυβέρνησης και σε αυτό, δεν χωράνε μάνατζερ παρά μόνο ήρωες!!! Διαλέξτε λοιπόν, τι θα είσαστε για να διαλέξουν η κοινωνία και η Ιστορία τι θέση θα λάβουν απέναντί σας!!!
Πολιτική διαπραγμάτευση με «Ουάου» δεν γίνεται!!! Πολιτική διαπραγμάτευση με τα «Νιάου» του επιτελείου σας, πάλι δεν γίνεται!!! Πολιτική διαπραγμάτευση με ενεστώσες τερατογενέσεις – κάθε είδους – που σαθροποιούν το οποιοδήποτε υγιές οικοδόμημα, βοηθούν τον εχθρό!!!
Στείλτε μήνυμα στο Βερολίνο, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, ότι αληθινή μεταρρύθμιση σημαίνει το τέλος της ψευδο-μανατζερίστικης Μεταπολίτευσης και τότε, όλα θα αλλάξουν!!!
Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια
 1. Ο/Η Σπάρτακος λέει:

  Καλό μήνα!χαχαχαχα…

 2. Ο/Η bushido λέει:

  1) «Η λύτρωση, ως τελική κατάληξη, για Χριστιανούς και Κομμουνιστές μπορεί να προέλθει μόνο με την καταβολή ποσότητας αίματος…»
  ……………………………………………………….
  Ενώ για τους Διαπλεκόμενους Γραικύλους της Γερμανικής Ε.Ε.
  και των Αγορών, είναι η κατανάλωση του αίματος των άλλων!
  1ο ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ!

  2) Ούτε με «ουάου» (Τσίπρας).
  Ούτε με «νιάου» (samaras).
  Δηλαδή ούτε με ψευτομαγκιές, ούτε με υποκλίσεις.
  ……………………………………………………….
  Το μήνυμα στο Βερολίνο πρέπει να είναι σαφές.
  «Είμαστε αξιόπιστοι γιατί γίναμε σαν εσάς.
  Γερμανοί στη ψυχή. Τοκογλύφοι στη τσέπη».
  2ο ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ!

  3) «Ο «λυτρωτής» (Τσίπρας) αρχίζει και απομαγεύεται και παίρνει το πρόσωπο του Πέτρου Τατσόπουλου».
  ……………………………………………………..
  Την ΑΝΑΓΚΗ (αλλά και το προσωπικό συμφέρον) φιλοτιμία ποιούμενοι, ας γίνουμε όλοι σαν τον Τατσόπουλο και τα λοιπά Ποταμίσια ψάρια
  3ο ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ!


Αφήστε το σχόλιο σας

*