Ψηφίζω ΝΑΙ. Κι αν τελικά είμαι προδότρια;

3
3

Πολλές σκέψεις, αναγωγές ιστορικές, βαθύτερη κατανόηση της μεταπολεμικής ιστορίας του τόπου μου. Να ναι καλά το δημοψήφισμα, όχι αυτό καθαυτό αλλά η διαχείριση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάλαβα για πρώτη φορά, πώς σφάχτηκαν μεταξύ τους μέλη οικογενειών, κατά τον εμφύλιο και μετά από αυτόν.

Πώς σφάχτηκαν φίλοι, γείτονες, ακόμη και αντρόγυνα.

Πώς «βγήκαν» με την ταμπέλα προδότης, δοσίλογος, ταγματασφαλίτης, πολλοί αθώοι πολίτες επειδή διαφωνούσαν με τους προοδευτικούς, τους αριστερούς, τους κομμουνιστές.

Πώς μονοπωλήθηκε ο πατριωτισμός από τους «εθνικόφρονες» από τη μιά πλευρά και τους κομμουνιστές από την άλλη.

Πώς συνθλίφτηκε ανάμεσα σ΄αυτές τις δυο μπάντες , ο κανονικός, ο σκεπτόμενος πολίτης.

Πώς οι σκεπτόμενοι κομμουνιστές απομονώθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, ρίχτηκαν σαν τα σκυλιά απροστάτευτοι στους εχθρούς , με τη βούλα του προδότη, του πουλημένου, του πράκτορα.

Αν συμφωνήσω έστω και με μια κουβέντα του Σόιμπλε, που τη βρίσκω σωστή, αυτό με εντάσσει αυτόματα «στο μαύρο μέτωπο» των δανειστών που επιδιώκουν την υποταγή της χώρας μου, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν βρω λογική την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας όταν η κυβέρνηση μου παραβαίνει όλους τους κανόνες του παιχνιδιού, αυτό με κάνει προδότρια, αυτόματα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ισχυριστώ πως τις Τράπεζες τις έκλεισε η κυβέρνησή μου με υπογραφή του πρωθυπουργού μου, κίνηση που συζητούσε μέρες πριν με τον Αμερικανό πρόεδρο κι ενώ εγώ πίστευα στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως αυτό αποκλείεται, αυτό κι αν με εντάσσει στο «μαύρο μέτωπο», αυτό κι αν είναι δοσιλογισμός και υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν παρεμπιπτόντως αναφέρω σε συζήτηση πως δύο κείμενα υπέγραψε ο πρωθυπουργός μου, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους «ξένους», το ένα με μέτρα 8 δισ , το άλλο με αίτημα δανείου με σκληρότερους όρους, κακώς το αναφέρω . Δεν υπάρχουν άλλα κείμενα εκτός από αυτό του Γιούνκερ της 25ης Ιουνίου και επ΄ αυτού καλούμαι να τοποθετηθώ στο δημοψήφισμα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και να μαζευτώ γιατί υπονομεύω την κυβέρνησή μου.

Αν δυσανασχετήσω για το ημερήσιο 60άρι, κακώς, γιατί την Τρίτη οι τράπεζες θα ανοίξουν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν καταλαβαίνω πως οι χειρισμοί του πρωθυπουργού μου έβαλαν μπουρλότο στο γαλλογερμανικό άξονα και δεν το αναδεικνύω, κακώς κατά τον ΣΥΡΙΖΑ . Το γεγονός ότι ο Ολάντ έκανε γαργάρα εντός 24 ωρών τα περί αμέσου συμφωνίας, αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού μου που έβαλε ταφόπλακα σε όποιο ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος και πως μάλλον το αντίθετο περίμενε ο Γάλλος Πρόεδρος, είναι αμελητέο.

Ο συνδυασμός, μάλιστα, μιας πρόωρης προεκλογικής καμπάνιας για τη γαλλική προεδρία, το ‘17 , με τον Ολάντ να ασθμαίνει τελευταίος στις δημοσκοπήσεις και, άρα, να επιζητεί θετική δημοσιότητα, αυτό κι αν είναι προϊόν του βρώμικου μυαλού μου.

Ακόμη πιο βρώμικη είναι η σκέψη μου ότι ο Κασσιδιάρης της Χρυσής Αυγής αποφυλακίσθηκε πρόωρα για να κάνει καμπάνια υπέρ του «Όχι». «Εμάς πρώτα κτύπησαν οι χρυσαυγίτες» αντέτεινε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εγώ καλά θυμάμαι πως ο Παύλος Φύσσας ήταν αυτόνομος και πως κεφάλια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ –ΚΚΕ άνοιξαν.

Αλλά αυτό είναι το κακό, πως θυμάμαι και σκέφτομαι ενώ εκείνο που χρειάζεται είναι η πίστη, η τυφλή πίστη στον πρωθυπουργό μου, στην κυβέρνησή μου.

Γι αυτό έστω ασυνείδητα -δεκτό – μπορεί να είμαι προδότρια , δοσίλογη ,ταγματασφαλίτισα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό έλεγα στην αρχή πως, τώρα κατάλαβα βαθύτερα πώς έγινε ο εμφύλιος , από την αριστερή μπάντα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤσακαλώτος στο CNN: To ΝΑΙ θα σημαίνει ότι έχουμε ηττηθεί
Επόμενο άρθροΤάσος Γιαννίτσης για δημοψήφισμα: Αναγκαίο το «NAI»
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, τέλη του '50. Σπουδές στο Παρίσι, στη Vincennes, Κοινωνιολογία. Στο επάγγελμα της δημοσιογραφίας από τις αρχές '80. Πέρασα από την εδώ έδρα της Rai –TV ,της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης, το ραδιόφωνο του Σκάι, το ραδιόφωνο του Planet, την εφημερίδα Εξουσία, το περιοδικό TEMPO, το περιοδικό PLAYBOY, την εφημερίδα Μακεδονία και άλλες περιστασιακές συνεργασίες. Από το 2005 εργάζομαι στον Επικοινωνιακό Τομέα του ΠΑΣΟΚ σε καθαρά επαγγελματική βάση (η συμπάθεια για το χώρο της Κεντροαριστεράς δεδομένη) στο τμήμα παρακολούθησης των ΜΜΕ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλα αυτά είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ναι μπούρδες!
  Εν έτει 2015 όσο στόκος και να είναι κάποιος δύσκολα θα πλησιάσει τον τρόπο σκέψης εκείνων του εμφυλίου. Και αυτό γιατί συμβάλλει το σύγχρονο μορφωτικό – πνευματικό επίπεδο, το εύρος της ενημέρωσης και τέλος η έλλειψη φανατισμού. Επιπλέον συμβάλλει και η μεγάλη περίοδος ειρήνης και ευμάρειας που έχει καταλαγιάσει τόσα χρόνια τα όποια πάθη, κάτι που στα χρόνια του εμφυλίου δεν υφίστατο αφού η Ελλάδα αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος προερχόταν από 5 χρόνια πολέμου, θανάτων και καταστροφής που είχαν μετατρέψει τους λαούς σε αγρίμια. Άσε που δεν υπήρχαν τότε τα social media να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του.
  Μετά το δημοψήφισμα ο καθένας από την πλευρά του θα ερμηνεύσει κατά το δοκούν το αποτέλεσμα, μετατρέποντας στο τέλος ό,τι και να έχουμε ψηφίσει σε ένα και το αυτό! Από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα πάλι και το μόνο που θα θυμίζει την προ δημοψηφίσματος εποχή θα είναι οι παραμένουσες κλειστές τράπεζες μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία
  Ας υποθέσουμε ότι κερδίζει το ΝΑΙ
  Οι δανειστές θα το θεωρήσουν ΝΑΙ σε όλα γιατί αυτό τους εξυπηρετεί, ενώ όλο το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα το ερμηνεύσει ως ΝΑΙ στην Ευρώπη.
  Ας υποθέσουμε ότι θα κερδίσει το ΟΧΙ
  Οι δανειστές θα το θεωρήσουν ως έξω από το ευρώ στη χειρότερη και ως ευροσκεπτικισμό στην καλύτερη γιατί πάλι έτσι τους συμφέρει να το παρουσιάσουν κατά περίπτωση, ενώ το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα το ερμηνεύσει μη μπορώντας να κάνει και αλλιώς ως ΟΧΙ σε άλλα μέτρα (αφού πλην ελαχίστων ομάδων οι Ελληνες δεν επιθυμούν ουσιαστικά την έξοδο από το ευρώ και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά)
  Με λίγα λόγια όλοι οι πολιτικοί θα διαλαλούν ότι έχουν δίκιο και εμείς ο λαουτζίκος θα συνεχίζουμε να βράζουμε στο ζουμί μας, μένοντας θεατές της μάχης των μνηστήρων της εγχώριας, ευρωπαικής και παγκόσμιας εξουσίας να προσπαθούν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους
  Στο τέλος θα μας φορτώσουν καμιά 15 δις μέτρα λέγοντας μας κυνικά ότι Ευρώπη χωρίς συμφωνία δεν γίνεται αν έχει κερδίσει το ΝΑΙ ή θα μας εκβιάζουν με Grexit (αφού κανείς Ελληνας πολιτικός αρχηγός δεν είναι διαθέσιμος να το φορτωθεί) αν έχει επικρατήσει το ΟΧΙ, τέλος περιστατικού και εις άλλα με υγεία…

 2. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι και οι δύο απόψεις (μένουμε Ευρώπη- Οχι σε άλλα μέτρα) βλακωδώς διοργάνωσαν παράλληλες συγκεντρώσεις την ίδια ώρα σε κοντινή απόσταση με κίνδυνο η χαζομάρα ορισμένων ή ακόμα και μια επιχειρούμενη προβοκάτσια να χαλάσει το όλο κλίμα.
  Στο πίσω μέρος του μυαλού μου συνεχίζει να στροβιλίζει η μ@@@α που ξέφυγε(???) του Γιούνγκερ ότι αυτά που θα γίνουν στην Ελλάδα ούτε τα έχουμε φανταστεί!

 3. Σοβαρολογείτε; Είναι αυτή σοβαρή και υπεύθυνη τοποθέτηση από άνθρωπο την ηλικίας σας και της μόρφωσής σας; Και μάλιστα με κεντροαριστερές πεποιθήσεις; Για τον εμφύλιο φταίνε οι αριστεροί; Και όχι αυτοί που τις έθεσαν εκτός νόμου προκειμένου να μην μοιραστούν την εξουσία μαζί τους; Αισθάνεστε πως οι του Σύριζα κατηγορούν τους «άλλους» ως προδότες; Και όλοι αυτοί που παρελαύνουν καθημερινά από τηλεοπτικά κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το «όχι» αποτελεί εθνική προδοσία; Δεν παίζουν στην δική σας τηλεόραση προφανώς… Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here