Ψυχάρης σε Τσίπρα: Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο…

0
10

Ολομέτωπη επίθεση στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνει ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, καυτηριάζοντας την απόφαση να παραπεμφθεί η υπόθεσή του στον εισαγγελέα.

Σε σημερινό άρθρο του στα «Νέα» αναφέρει ότι ο φάκελος με  τα επιπλέον στοιχεία για το πόθεν έσχες του επρόκειτο να κατατεθεί, αλλά αιφνιδιαστικά η Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της στη μία το μεσημέρι, λίγο πρν φτάσει ο κομιστής των εγγράφων. Και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι πίσω από την απόφαση βρίσκεται ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Γράφει ειδικότερα στο άρθρο του:

«Το έκαναν το θαύμα τους οι αρμόδιοι οργανωτές της δίωξης του εκδότη των «ΝEΩΝ» και του «ΒΗΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρου Ψυχάρη. Κατάφεραν την τελευταία εργάσιμη ώρα χθες να αποφασίσει η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής την αποστολή του φακέλου του εκδότη στην Εισαγγελία για περαιτέρω διερεύνηση.

Χαρακτηριστικό της σπουδής των σκοτεινών κύκλων που εδρεύουν στα υπόγεια της εξουσίας ήταν ότι έλαβαν χθες μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας την απόφασή τους. Ηταν λίγο μετά τη 1.15 μ.μ. όταν έφθανε στη Βουλή ο κομιστής του ογκώδους φακέλου με τα στοιχεία που είχαν ζητήσει τα μέλη της Επιτροπής Πόθεν Εσχες.

Προτού παραδοθεί ο φάκελος τα μέλη της Επιτροπής είχαν λάβει την απόφασή τους!

Η Επιτροπή είχε δώσει τελευταία προθεσμία οκτώ ημερών για να προσκομιστούν διάφορα έγγραφα και στοιχεία. Η Επιτροπή έκρινε ότι στη μία η ώρα το μεσημέρι τερματίζονται οι εργασίες της. Και έλυσαν τη συνεδρίαση προτού προλάβει να καταθέσει τον ογκώδη φάκελο ο κομιστής του.

Είναι απορίας άξιον πώς η Επιτροπή θεώρησε ότι ολιγόλεπτη καθυστέρηση ακυρώνει τα στοιχεία και τα έγγραφα.

Ετσι επιβεβαιώθηκε η πρώτη πρόβλεψη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά ότι έρχονται ποινικές διώξεις κατά το συνήθειο της… σοβούσης εξουσίας.

Η υπόθεση του πόθεν έσχες του εκδότη των «ΝΕΩΝ» και του «ΒΗΜΑΤΟΣ» θα κριθεί οριστικά από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οπως «ΤΟ ΒΗΜΑ» σημείωνε στο προχθεσινό φύλλο, υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Και καταλήγει ο διοκτήτης του ΔΟΛ, με την επισήμανση ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι δικαστές, οι οποίοι δεν παίρνουν εντολές από την πολιτική εξουσία. Διαβάστε το υστερ’ογραφό του και θα καταλάβετε:

ΥΓ: Στην Πρωσία του 18ου αιώνα ο βασιλιάς Φρειδερίκος περνούσε τα καλοκαίρια του στα θερινά ανάκτορα του Sans Souci («χωρίς σκοτούρες») κοντά στο Πότσνταμ. Εκεί ο τοπικός ανεμόμυλος έκανε θόρυβο και ενοχλούσε τον Φρειδερίκο διαταράσσοντας την ηρεμία και την ησυχία του. Απαίτησε λοιπόν την εξαγορά του ανεμόμυλου. Ο μυλωνάς αρνήθηκε να τον πουλήσει στον βασιλιά και εκείνος τον απείλησε ότι θα τον πάρει με τη βία. Τότε ο μυλωνάς εκστόμισε την παροιμιώδη φράση που έμεινε στην Ιστορία:

 

«Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here