Πτωτική η τάση στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

0
5

 

Στο 4,8% διευρύνεται η πτώση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει τις επόμενες ημέρες τις πιθανές συνέπειες για την Τουρκία από την απόπειρα του πραξικοπήματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times.

Η κατρακύλα του χρηματιστηριακού δείκτη μετοχών Istanbul 100 είναι η μεγαλύτερη εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Ο δείκτης μειώθηκε 2,5% με το άνοιγμα της αγοράς σήμερα και συνεχίζει έκτοτε να υποχωρεί. Μόνο δύο μετοχές του δείκτη κινούνται ανοδικά.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωνε η μετοχή της εταιρείας ενεργειακών ερευνών Ipek Dogal (-18,1%), ενώ βουτιά 12,3% έκανε η μετοχή του μεγαλύτερου αεροπορικού οργανισμού της χώρας, TAV Airports Holding. Πτώση 11,7% σημείωνε η μετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατά Σαράι.

Ο οίκος S&P ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει τόσο τις μεσοπρόθεσμες όσο και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από την απόπειρα πραξικοπήματος στην πολιτική κατάσταση της Τουρκίας, την πιθανή αντίδραση των ξένων επενδυτών και τις πιθανές μακροοικονομικές επιπτώσεις.

Στην τελευταία αξιολόγηση που έκανε τον Μάιο για το τουρκικό αξιόχρεο, ο S&P αναθεώρησε τις προοπτικές του σε «σταθερές». Σε μία άλλη έκθεσή του, στις αρχές αυτού του μήνα, ο οίκος είχε σημειώσει ότι θεωρεί πως η Τουρκία αποτελεί έναν «αρκετά υψηλό» γεωπολιτικό κίνδυνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here