Πούτιν σε Ρέντσι: Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε λόγω των κυρώσεων

0
10
Russian President Vladimir Putin looks on as he arrives at the Expo 2015 global fair in Milan, northern Italy, June 10, 2015. The Russian leader is due to meet Prime Minister Matteo Renzi at the Expo 2015 global fair in Milan, two weeks before the EU decides whether to extend the economic sanctions imposed on Moscow after it annexed Crimea from Ukraine in March 2014. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

 

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν επιτρέπουν την επιπλέον συνεργασία μας και είναι επιζήμιες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στο Μιλάνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας που επισκέφθηκε σήμερα την Ιταλία, πρόσθεσε ότι «οι κυρώσεις αυτές θέτουν, εκ των πραγμάτων, εμπόδια στις επιχειρήσεις που θέλουν να εξασφαλίσουν εργολαβίες. Όλα τα από κοινού σχέδια έχουν παγώσει» και για τον λόγο αυτό «ή οι κυρώσεις καταργούνται ή πρέπει να τροποποιηθούν, για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θέλουν να συνεργασθούν με την Μόσχα».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, παράλληλα, ζήτησε τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ «σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, στρατιωτικές, ανθρωπιστικές και κοινωνικές πτυχές τους», ενώ, ερωτηθείς για την σχέση της Ρωσίας με το G7, απάντησε ότι «απλούστατα, δεν υφίσταται κανενός είδους σχέση».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, από την μεριά του, τόνισε ότι «επιθυμεί το κοινό έργο των δύο χωρών να μπορέσει να έχει μέλλον».
Ευχαριστώντας τον κ. Πούτιν για την επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Μ. Ρέντσι θέλησε, επίσης, να επαναλάβει, με αισιοδοξία, την φράση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

Στην Ρωσία δραστηριοποιούνται πάνω από 400 ιταλικές επιχειρήσεις, ενώ οι επενδύσεις της Μόσχας στην Ιταλία αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο, όμως, εξ αιτίας των κυρώσεων, οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών μειώθηκαν κατά 25%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here