Πώς έδρασαν οι βομβιστές αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες

0
7

 

Το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250, αλλά διευκρίνισε ότι έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία, ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο, και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό, στο σταθμό Μάλμπεκ όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το δημόσιο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε αρχικά ότι δύο άνδρες που φορούσαν μαύρα πουλόβερ και από ένα μαύρο γάντι, περπατούσαν δίπλα δίπλα σε αυτή τη φωτογραφία, ήταν οι αδελφοί Ελ Μπακράουι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες.

Νωρίτερα, οι βελγικές Αρχές ταυτοποίησαν τους βομβιστές αυτοκτονίας ως τους αδελφούς Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κατοίκους Βρυξελλών, γνωστούς στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα αυτό στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το RTBF.

Ερευνητές βρήκαν μετά την επιχείρηση αυτή μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα όπλο και ένα αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.

Ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών  ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνελήφθη στις Βρυξέλλες γράφει η βελγική εφημερίδα DH. Ωστόσο, αργότερα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο ύποπτος που συνελήφθη δεν είναι ο Ναζίμ Λαχράουι. Πρόκειται για τον τρίτο άνθρωπο στην φωτογραφία με τους δύο καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here