Πώς θα χτίσετε το «αφορολόγητο»

0
9

 

Ακόμη σε «θολά νερά» είναι το καθεστώς που θα ισχύει με τις αποδείξεις για το κτίσιμο του αφορολόγητου αν και φαίνεται να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το τι τελικά θα ισχύσει.

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνουν όλες τις αποδείξεις από τις αγορές τους εδώ και δύο μήνες ωστόσο στο ΥΠΟΙΚ σκέφτονται πολλές «περικοπές».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη φορολογική δήλωση θα συμπεριλαμβάνονται οι αποδείξεις από όλο το φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων, τις μεταφορές, τις ΔΕΚΟ, ενώ για πρώτη φορά θα λαμβάνονται υπόψη και οι δόσεις στεγαστικών δανείων καθώς και τα ενοίκια.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», μεταξύ των αποδείξεων που θα μετρούν στην Εφορία είναι όλες οι αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών:

Από δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, συμβολαιογράφους, συνεργεία αυτοκινήτων κ.τ.λ.

Ολες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών: Από σουπερμάρκετ, ψιλικατζίδικα, λαϊκές αγορές, περίπτερα.

Ολα τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ταξί, πλοία, αεροπλάνα, τρένα.

Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Δόσεις δανείων και δόσεις ενοικίων.

Ιατρικές δαπάνες που δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Φαρμακευτική δαπάνη.

Ασφάλιστρα αυτοκινήτων, αγορά καυσίμων κ.τ.λ.

Κοινόχρηστα.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ύψος του ποσοστού στο εισόδημα που πρέπει να συγκεντρωθεί αλλά υπό σκέψη είναι ότι όποιος έχει εισόδημα έως 9.500 ευρώ να συγκεντρώνει το 15% σε αποδείξεις. Από 9.501 ευρώ και ως 20.000 ευρώ να συγκεντρώνει το 30% και από 20.001 ευρώ και πάνω εισόδημα να συγκεντρώνει το 40%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here