Πυρά στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Ορλί – Νεκρός ο δράστης (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας όταν έκλεψε το όπλο ενός στρατιώτη κι άρχισε να πυροβολεί στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί όταν ο δράστης επιτέθηκε σε στρατιώτη και του έκλεψε το όπλο και ταμπουρώθηκε στην αίθουσα business του Ορλί. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν αμέσως.

Αμέσως οι χώροι του αεροδρομίου εκκενώθηκαν ενώ άρχισε η έρευνα για το αν ο άνδρας έφερε πάνω του εκρηκτικά. Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ περίπου 3.000 άτομα βρίσκονταν στο αεροδρόμιο τη στιγμή του περιστατικού και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια

Η easyJet χωρίς να ενημερώσει για την αιτία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις της, ενώ η διοίκηση του αεροδρομίου με tweet απηύθυνε έκκληση να αποφύγουν οι επιβάτες τον χώρο του Ορλί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε να μείνουν όλοι μακριά από το αεροδρόμιο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μπρούνο Λερού έσπευσε στο σημείο.

Κάποιοι από τους επιβάτες που ανέμεναν να ταξιδέψουν μιλώντας στη Le Figaro τόνισαν πως ο χώρος αποκλείστηκε αμέσως από στρατιώτες, διασώστες και αστυνομικούς, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας 200 μέτρων.

Δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός ούτε άνδρα ασφαλείας ούτε επιβάτη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*